8.000 lei amendă pentru un camion supraîncărcat cu lemne Recomandat

8.000 lei amendă pentru un camion supraîncărcat cu lemne

Polițiștii sibieni au luat la control un camion încărcat cu lemn de fag pe Hula Bradului. Oamenii legii au depistat că, de fapt, cantitatea transportată nu corespunde cu înscrisurile din aplicația SUMAL, astfel că societatea care făcea transportul a fost amendată.

La data de 11 mai, în jurul orei 11,30, pe DN 1, Hula Bradului, în timp ce desfășurau activități specifice pe linie rutieră, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au verificat un ansamblu rutier destinat transportului de material lemnos, încărcat cu lemn de fag.

În urma verificărilor efectuate în aplicațiile de specialitate, polițiștii rutieri au identificat suspiciuni rezonabile cu privire la cantitatea transportată, fapt pentru care, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, precum și reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Sibiu.

„În urma măsurătorilor efectuate cu privire la încărcătură, s-a constatat o cantitate totală de 33,545 mc, avizul de transport fiind emis pentru cantitatea de 23,880 mc. Astfel, pentru neregulile constatate, de la neconcordanța datelor privind încărcătura la deficiențele privind informațiile înscrise în aplicația SUMAL 2.0, polițiștii au sancționat societatea responsabilă cu 3 amenzi în valoare totală de 8.000 de lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea cantității de 9,667 mc lemn rotund din specia fag, care a fost predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă”, informează reprezentanții IPJ Sibiu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.