58 de migranţi ascunşi în camioane, depistaţi la frontiera cu Ungaria Recomandat

58 de migranţi ascunşi în camioane, depistaţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand, Nădlac şi Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 58 de migranţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Primii migranţi au fost depistaţi la Nădlac II, ascunşi într-un camion care transporta aspiratoare şi frigidere.

”În data de 01.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aspiratoare, respectiv frigidere, pentru societăţi comerciale din Germania şi Italia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 36 de cetăţeni din Nepal, Egipt, Bangladesh, India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani”, se arată într-un comunicat de presă, de joi al Poliţiei de Frontieră.

Alte 12 migranţi au fost găsiţi în TIR-ul unui cetăţean turc.

”Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunţit al unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta pepene verde, pe ruta Turcia-Luxemburg. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, douăsprezece persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Turcia”, se mai arată în comunicat.

Şi la Vărşand au fost depistaţi alţi zece migranţi.

”Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, unde, în urma unui control asupra unui automarfar condus de un cetăţean bulgar ce transporta textile pentru o societate din Germania, poliţiştii de frontieră au descoperit zece cetăţeni din Pakistan, Afganistan şi India ascunşi printre mărfurile transportate”, mai transmite Poliţia de Frontieră.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.