42.000 lei amenzi pentru camioane, dube și autobuze care nu respectau regulile Recomandat

42.000 lei amenzi pentru camioane, dube și autobuze care nu respectau regulile

Sfârșitul săptămânii trecute a adus noi filtre de poliție și inspectori RAR pe drumurile din județ, echipele de control fiind în misiune de identificare a acelor vehicule care pun în pericol traficul pe fondul defecțiunilor tehnice. Au fost controlate zeci de vehicule de mare tonaj, destinate atât transportului de persoane, cât și de marfă, iar neregulile nu au fost deloc puține.

Producerea evenimentelor rutiere din cauza defecțiunilor tehnice nu este doar un mit, existența neregulilor la mecanismele vehiculelor, mai ales la cele de mare tonaj, fiind o realitate nedorit de des întâlnită. Asta au constatat polițiștii rutieri din Galați și inspectorii RAR, care în perioada 5-7 august au certificat zeci de vehicule, de la TIR-uri la dubițe destinate transportului de persoane. Aproape o sută de vehicule au fost controlate, fiind constatate peste 70 de nereguli pentru care au fost date amenzi în cuantum total de peste 42.000 de lei, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier.

”În cursul acțiunii, au fost verificate 25 de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone și 45 de autovehicule cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri. De asemenea, au fost verificate 15 vehicule care efectuau transport public de marfă cu masa totală autorizată mai mare de 2,5 tone, precum și opt vehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri”, au explicat reprezentanții IPJ Galați la finalul acțiunii.

Agenții de la Rutieră au reținut 28 de certificate de înmatriculare. Printre cele mai mari amenzi, de 9.000 de lei, a fost cea dată unui șofer de TIR din Vaslui, oprit în trafic la Matca, echipele de control constatând că acesta aplicase pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, pentru a modifica datele înregistrate, precum și informațiile conținute în raportul imprimat, pentru ziua în curs.

Cu 1.305 lei a fost amendat un tecucean a cărui mașină avea defecțiuni în sistemul de iluminare dar, în schimb, avea aplicate folii negre pe geamurile laterale din față, neînregistrate la RAR, și care îi estompau mult vizibilitatea. Șoferul și-a pierdut nu doar banii, dar și certificatul de înmatriculare, până la remedierea deficiențelor.


schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.