39.000 euro amendă pentru un șofer care nu a respectat timpii de odihnă. A folosit 2 carduri tahograf Recomandat

39.000 euro amendă pentru un șofer care nu a respectat timpii de odihnă. A folosit 2 carduri tahograf

Un șofer de camion și compania sa de transport au primit amenzi severe după ce anchetele au arătat că bărbatul a condus 63 de ore, cu pauze prea scurte sau fără pauză.

O patrulă a poliției rutiere l-a oprit pe șofer pentru verificări pe șofer pe A3 în iulie 2020. Tânărul de 44 de ani transporta paleți pentru o companie de expediție. În timpul inspecției, ofițerii au observat că distanțele parcurse și timpul necesar pentru acoperirea aceastuia nu erau conforme cu datele de pe dispozitivul de control. Ofițerii au bănuit că șoferul a folosit un al doilea card tahograf, scrie pnp.de.

Amenzile au fost posibile după ce s-a descoperit un card de combustibil în vehicul. Analizându-l, ofițerii au putut stabili unde se oprise bărbatul. Astfel au putut să reconstituie cu exactitate traseul șoferului. O stație de benzină din Austria avea un sistem de înregistrare video. Din ordinul parchetului, datele de la benzinărie au fost predate autorităților. Din înregistrările video din zilele în care camionul a alimentat acolo, s-a putut confirma faptul că șoferul a circulat cu camionul folosind un al doilea card tahograf.

După aproximativ opt luni de muncă de investigație, au apărut nu doar consecințele penale, ci și amenzi: 39.500 EUR pentru șofer și 118.500 EUR pentru antreprenor. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.