27.000 de euro amendă pentru șoferul unui camion care a condus 20 de ore într-o zi Recomandat

27.000 de euro amendă pentru șoferul unui camion care a condus 20 de ore într-o zi

Timpii de conducere și odihnă pentru șoferii de camion impuși de legislația europeană sunt bine definiti.

Depășirea acestora poate avea repercusiuni importante atât asupra minții și atenției conducătorilor auto, cât și asupra buzunarului, pentru că sunt prevăzute sancțiuni foarte grele. Un șofer de camion oprit de poliția rutieră la Centrul Intermodal Pordenone a aflat-o pe propria piele. După verificarea datelor înregistrate de tahograf din ultimele 28 de zile, polițiștii s-au trezit în fața unei multiple încălcări ale timpilor de conducere impuși de UE.

Șoferul camionului a recunoscut că a comis toate neregulile care i-au fost atribuite, depășind limita maximă de ore de condus în fiecare zi. El a omis în mod constant pauzele și timpii de odihnă zilnică. Chiar și-a condus propriul camion într-o singură zi timp de 20 de ore, ajungând să se odihnească doar 4 ore. Legislația UE prevede că timpul maxim zilnic de condus este de 10 ore.
În fața acestei realități, autoritățile au procedat la aplicarea unei amenzi record : 88 de amenzi aplicate, 27.000 de euro suma de plată și 249 de puncte tăiate din permisul de conducere. Firma de transport la care a fost angajat șoferul de camion amendat va suferi și ea consecințe neplăcute, care vor fi raportate prin Oficiul Provincial de Muncă competent, scrie pledgetimes.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.