24 de camioane confiscate pentru condițiile proaste de muncă de la SITRA Recomandat

24 de camioane confiscate pentru condițiile proaste de muncă de la SITRA

Firma de transport de marfă SITRA a rămas fără 24 de camioane, după ce s-a descoperit ce condiții mizere de muncă și cazare le oferă șoferilor profesioniști.

Autoritățile belgiene au desfășurat o acțiune de anvergură, coordonată de Inspecția Muncii din Ghent, la sediul firmei Sitra din Ypres. Au fost interogați 67 de șoferi în legătură cu condițiile de muncă și cazare, cei mai mulți dintre ei sunt polonezi, lituanieni și bulgari.Acțiunea a pornit de la un pont primit de inspectorii belgieni de la colegii lor polonezi. După ce au verificat filiala locală a companiei, s-a dovedit că aceasta era doar o cutie poștală.
Inspectorii de muncă au demarat atunci ancheta în ceea ce privește statutul șoferilor care lucrau pentru această firmă, mai ales că nodul principal de plecare spre destinații din Europa de Vest era orașul Ypres.
Aceste informații au dus la controlul de la sediul firmei, unde au descoperit că toate camioanele erau înmatriculate în Lituania și Polonia.
Un șofer român de TIR, absolvent al unei facultăți de Fizică, care lucrează în străinătate a scris pe pagina sa de facebook că a plecat de la Sitra după un an de muncă în momentul în care firma a decis să-i schimbe contractul de muncă înregistrat în Marea Britanie cu unul românesc.
„Eu am muncit 85% din timpul meu în UK, iar restul în Belgia, Franța și Olanda. Să fi auzit ce frumos împachetasera povestea și cât de duios încercau să mă convingă. Luat de val, cel mai probabil, unul din manageri mi-a explicat chiar că asigurarea de sănătate și condițiile din spitalele românești sunt net superioare celor din UK”, a explicat șoferul.
Când a auzit minciuna cu spitalele, omul a pufnit în râs.
„Discutia s-a oprit acolo. L-am mai întrebat doar dacă a fost vreodată în România. Nu fusese, dar știa el că e bine în spitalele din România. În concluzie, Doamne ajuta!!! Și la mai multe camioane confiscate!”, a încheiat românul.
Ancheta autorităților belgiene continuă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.