2.500 euro bonus pentru șoferii care își iau carnet de șofer în transporturi

2.500 euro bonus pentru șoferii care își iau carnet de șofer în transporturi

"Bonusul pentru permisul de conducere" de până la 2.500 de euro a fost literalmente luat cu asalt. În doar 24 de ore de la deschiderea platformei de aplicații Consap, toate fondurile disponibile pentru 2023 au fost deja rezervate.

Cu toate acestea, mai mult de două milioane de euro au mai rămas de utilizat pentru 2022, care, în cazul în care nu vor fi alocate, ar putea fi repuse în joc pentru acest an.

 

Transportatorul

Șoferul de camion este unul dintre cele mai căutate locuri de muncă. În Europa, există un deficit de aproximativ patru sute de mii de angajați, adică 10% din locurile de muncă disponibile. Iar Italia nu face excepție. Odată cu războiul din Ucraina, fenomenul s-a agravat și mai mult.

Cei care sunt cel mai puțin atrași de această muncă sunt în principal tinerii. Acestora li se adresează "prima pentru permisul de conducere" de 2.500 de euro, contribuția pentru formarea necesară obținerii permisului de conducere.

 

Beneficiarii

"Bonus patente autotrasporto" (permis de conducere bonus) este prevăzut în Decretul-lege din 10 septembrie 2021 și se adresează cetățenilor italieni și europeni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care obțin un permis de conducere și autorizații profesionale speciale pentru conducerea vehiculelor destinate transportului de persoane și mărfuri.

Contribuția este recunoscută sub forma unui voucher și acoperă 80% (până la un maxim de 2 500 EUR) din costurile suportate în perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2026 pentru formarea necesară pentru obținerea permisului de conducere și a cărții de calificare a conducătorului auto pentru conducerea vehiculelor utilizate pentru transportul rutier de persoane și mărfuri.

Voucherul poate fi folosit pentru a obține una dintre următoarele licențe: C, C1, CE, C1E, D, D1, DE și D1E, precum și cartea de calificare a șoferului (CQC).

Cererea trebuie să fie făcută prin intermediul platformei Consap

Este posibil să vă înregistrați pe site utilizând credențialele de identitate digitală SPID, Carta di identità elettronica (CIE) sau Carta Nazionale dei Servizi (CNS). În acest moment, însă, accesarea platformei avertizează că fondurile ministeriale pentru 2023 sunt epuizate. Dacă se face clic pe secțiunea "plafond", se poate observa că pentru 2023 este indicat un plafon rezidual de zero.

În timp ce pentru anul 2022 există un rest de peste două milioane de euro. Având în vedere că în faq-ul platformei se precizează că "din momentul în care școala de șoferi activează voucherul, aveți la dispoziție 18 luni pentru a putea obține permisul și/sau CQC", trebuie să se înțeleagă dacă toate voucherele vor fi alocate efectiv sau nu. Prin urmare, merită verificat în zilele următoare pentru a vedea dacă se deschid alte posibilități pentru 2023.

În 2023, 5,4 milioane de euro sunt disponibile pentru prima pentru permisul de conducere. În acest scop, a fost creat un fond în bugetul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor (MIT). Bonusul este disponibil și în 2022 (3,7 milioane de euro disponibile) și va fi valabil până în 2026 (5,4 milioane de euro pentru fiecare dintre anii 2023-2026). stiridiaspora.ro


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.