15 ucraineni, transportați într-un camion frigorific

15 ucraineni, transportați într-un camion frigorific

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Sud, sub conducerea Procuraturii Ungheni (Moldova), au destructurat o rețea de migrație ilegală. În baza probatoriului acumulat, au identificat un tânăr de 29 de ani, implicat în organizarea trecerii ilegale a frontierei pentru mai mulți cetățeni ai Ucrainei. Reținerea acestuia a avut loc pe 8 iulie, curent.

Potrivit poliției, tânărul împreună cu un grup de persoane din care făceau parte cetățeni ai Ucrainei și Republicii Moldova, a creat o schemă de transportare a bărbaților din Ucraina.

În urma acțiunilor infracționale, ofițerii de urmărire penală au relevat că, în perioada 20-21 iunie 2024, pentru 15 migranți ucraineni s-a organizat trecerea ilegală a frontierei prin intermediul unui tir frigorific, contra sumei de 8000 de dolari SUA pentru fiecare persoană. În continuare, cinci persoane au fost preluate de moldovean cu automobilul personal și au fost transportate la Chișinău.

La 25 iunie, doi cetățeni ucraineni, ambii în vârstă de 25 de ani s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În cadrul audierilor, aceștia au dezvăluit detalii privind metoda, modul și perioada în care au ajuns în Republica Moldova.

Cetățeanul moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior de către judecătoria Ungheni i s-a aplicat măsură de arest la domiciliu pe termen de 20 de zile. Conform procedurilor legale, automobilul utilizat pentru transportarea ilegală a ucrainenilor a fost ridicat și indisponibilizat. 

Cercetările pe caz continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și elucidării tuturor circumstanțelor. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.