13 municipalități din Olanda nu vor mai permite accesul camioanelor euro 4 și euro 5 Recomandat

13 municipalități din Olanda nu vor mai permite accesul camioanelor euro 4 și euro 5

Camioanele diesel cu clasele de emisii 4 și 5 nu vor mai avea acces la zonele de mediu din 14 orașe olandeze începând cu 1 ianuarie 2022.

De la aceasta dată trebuie să ai un camion cu clasa de emisii Euro 6 sau un camion electric pentru a putea intra în „zonele de mediu”.


Municipalități cu „zone de mediu”
O zonă de mediu este o zonă în care anumite vehicule diesel din anumite clase de emisii nu au voie să intre. O municipalitate poate înființa o zonă de mediu pentru a îmbunătăți calitatea aerului. În prezent, 13 municipalități olandeze au o zonă de mediu pentru camioanele cu motorină. Acestea sunt: Amsterdam , Arnhem, Breda, Delft, Haga, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, 's-Hertogenbosch, Tilburg și Utrecht. Începând cu 1 ianuarie 2022, și municipalitatea din Haarlem va introduce o zonă de mediu pentru camioane.


Unele excepții
Toate companiile care au camioane cu o clasă de emisii mai mică de Euro 6 au primit recent o scrisoare oficială. În prezent, diverse categorii de vehicule sunt exceptate de la cerințele care se aplică în zonele de mediu. După 31 decembrie 2021, pentru antreprenorii ale căror vehicule trebuie să se intre doar ocazional în „zonele de mediu”, rămâne opțiunea de a solicita o scutire de o zi de la municipalitatea în cauză.
Această excepție este posibil de maximum douăsprezece ori pe an.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.