12 cetățeni străini, găsiți într-un camion la un control pe autostradă Recomandat

12 cetățeni străini, găsiți într-un camion la un control pe autostradă

Doisprezece cetăţeni străini, care intenţionau să iasă din România ilegal, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timişoara ascunşi într-un automarfar, pe tronsonul timişean al autostrăzii A1, potrivit Agerpres.

Astfel, în urma unui apel pe numărul unic 112 realizat de şoferul unui automarfar, au fost descoperiţi, într-o parcare pe autostrada A1, ascunşi în interiorul mijlocului de transport, 12 cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din India, Afganistan şi Pakistan, majoritatea având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, precizează Poliţia de Frontieră Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumaţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară, unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Totodată, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Timiş, ai Secţiei Regională a Poliţiei Transporturi Timişoara şi ai Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, au desfăşurat, miercuri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza judeţului Timiş vor continua şi în următoarele zile.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.