1.700 de euro amendă pentru un șofer profesionist care și-a supraîncărcat camionul Recomandat

1.700 de euro amendă pentru un șofer profesionist care și-a supraîncărcat camionul

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic și a persoanelor care călătoresc pe autostradă, ofițerii de poliție din stațiile de autostradă monitorizează respectarea normelor legate de circulația rutieră.

Acest lucru este urmărit de poliția de autostradă Mittelhessen, cu sediul în Butzbach, care încearcă să prevină accidentele și minimizează riscurile, scrie presseportal.de.
Într-una din misiunile de patrulare de pe autostrada A5, oamenii legii au descoperit o remorcă suspectă în zona de servicii Wetterau.
Vehiculul arăta supra-încărcart, iar asta se vedea cu ochiul liber, motiv pentru care polițiștii au decis să efectueze un control. Șoferul avea în remorcă haine vechi, peste 15 tone în total. Acestea trebuiau depozitate în așa-numitele BigBags, saci supradimensionați după cum menționau hârtiile de transport.
Cu toate acestea, când au deschis remorca, acei saci mari de depozitare lipseau. Când clapeta de încărcare a fost deschisă, a existat riscul ca marfa să cadă din remorcă. Multe pungi de dimensiuni mici și de diferite forme se îngrămădeau sub tavanul remorcii.

Un preț care nu merită plătit
Încărcătura, care cântărea tone, pur și simplu nu era fixată corespunzător. Greutatea materialelor textile apăsa pe pereții exteriori ai remorcii și a provocat lărgirea cataramei care ținea prelata camionului.
Aceasta înseamnă că vehiculul devenise mai larg decât permitea legea. În absența securizării încărcăturii, aceasta și camionul, în general,au devenit și mai instabile. Poliția de pe autostradă a interzis șoferului să își continue cursa. Până când sarcina nu a fost asigurată corespunzător și excesul de lățime nu a fost eliminat, camionul nu a fost lăsat să mai circule.
Șoferul și companiei la care este înmatriculat vehiculul trebuie acum să plătească o amendă de 1700 de euro.
Aceste costuri ridicate (prin impunerea amenzii) și timpul pierdut care a fost necesar pentru a remedia deficiențele vor arăta celor responsabili că încălcarea regulilor este un risc care nu merită asumat.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.