VIDEO. Ritm susținut de lucru pe Drumul expres Craiova - Pitești. Prima inaugurare, anul acesta Recomandat

VIDEO. Ritm susținut de lucru pe Drumul expres Craiova - Pitești. Prima inaugurare, anul acesta

 

Primul strat de asfalt a fost așternut deja pe unele porțiuni ale drumului expres DX12 Craiova - Pitești.

Lucrările de pe Tronsonul 2 de circa 40 de km unde operează asocierea românească de companii condusă de UMB avansează în ritm susținut. Tocmai pentru că lucrările sunt avansate, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson care ocolește atât Slatina, cât și Balșul, bazându-se pe promisiunea constructorului UMB care are deja un „istoric” de a finaliza proiecte înainte de termen.

„Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă a antreprenorului UMB pe șantierele tronsoanelor 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova - Pitești”, anunță Compania de Drumuri.

„De ieri a început pe tronsonul 2, lot 1, așternerea stratului de bază de asfalt, proces ce continuă până se va acoperi tot traseul de aproximativ 40 kilometri ai tronsonului 2. A fost, de asemenea, turnată prima placă de suprabetonare la podul din cadrul nodului rutier de la Slatina. Peste 1400 de oameni și mai mult de 700 de utilaje au fost mobilizate pe șantier pe tronsoanele 2 și 3”, a precizat CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, pe tronsonul 3 se lucrează cu 8 instalații de forat coloane la structuri. „Din cei 31 de kilometri ai tronsonului 3 au fost decopertați peste 17 kilometri”, anunță CNAIR.

Și Asociația Pro Infrastructură a realizat o serie de video-uri din dronă cu Lotul 2 de circa 40 de km ce ar putea fi gata până la finalul anului.

Care este stadiul lucrărilor pe Drumul expores Craiova – Pitești
Lotul 1 (17 km): stadiul lucrărilor – 17% . Deschiderea drumului: 2022

Lotul 2 (18 km): stadiul lucrărilor – 68%. Deschiderea drumului: 2022

Lotul 3 (21 km): stadiul lucrărilor - 63%. Deschiderea drumului: 2022
Lotul 4 (31 km): stadiul lucrărilor - 0%. Deschiderea drumului: 2024

 

 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța la începutul anului că se bazează pe promisiunea constructorului UMB de a finaliza și a da în trafic până la final de 2021 cei circa 40 de km de pe tronsonul 2 al Drumului Expres DX12 Craiova - Pitești. Similar, și șefa de la Drumuri anunța încă din decembrie 2020 într-un interviu pentru HotNews.ro că anul acesta tronsonul 2 din DX12 va fi gata.

La momentul de față, potrivit raportării CNAIR de pe harta proiectelor gestionată de CESTRIN, stadiul fizic al lucrărilor pe Tronsonul 2 din DX12 este de circa 60%, iar termenul contractual este Q2 2022.

Cu toate acestea, constructorul român UMB are deja are o tradiție în a lucra cu toate motoarele turate și de a finaliza mult înainte de termen lucrările.

Anul trecut UMB a finalizat cei 16 km din autostrada A7 (Centura Bacău) cu mai bine de un an înaintea termenului contractual, iar în trecut a mai finalizat și o porțiune din A1 de lângă Timișoara cu aproape jumătate de an în avans.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.