VIDEO. Autostrada Sebeș - Turda, inaugurată de 1 Decembrie Recomandat

VIDEO. Autostrada Sebeș - Turda, inaugurată de 1 Decembrie

De Ziua Naţională, România va da în circulație prima autostradă terminată în întregime după Revoluție. Are doar 70 de kilometri, dar face legătura între două autostrăzi importante, care încă sunt neterminate.

E vorba de Autostrada 10 care ne va permite să ajungem de la Sibiu la Cluj-Napoca în două ore. Şapte ani a durat construcţia, iar probleme au fost la fiecare pas. Pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, între Alba Iulia și Aiud este mobilizare generală. Se asfaltează, se montează parapetele, se trasează marcaje. Autorităţile vor ca, pe 1 Decembrie, să dea drumul traficului pe porţiunea de 24 de kilometri de şosea de mare viteză care leagă Alba-Iulia de Aiud, ceea ce va face ca A10 Sebeș- Turda să devină prima autostradă complet finalizată din România de la Revoluție până în prezent.

Deschiderea acestui lot le va permite şoferilor să circule pe autostradă de la Sibiu până dincolo de Cluj-Napoca, la Nădășelu. Sunt aproape 200 de kilometri de autostradă fără întrerupere, dar cu o serie restricții.

Chiar şi după inaugurare, un punct critic al autostrăzii rămâne la kilometrul 19, unde, de aproape un an, constructorul se confruntă cu o mare alunecare de teren. Pe o porţiune de câteva sute de metri, şoferii vor fi nevoiţi să încetinească şi să circule din ambele direcţii doar pe un singur sens. Din informațiile pe care le avem, această alunecare de teren a fost stabilizată, urmând ca, în lunile următoare, în funcție și de condițiile meteo, să fie finalizate și lucrările de asfaltare.

Cristian Pistol, director general CNAIR a declarat că lotul care se va da în circulație din 1 Decembrie nu va fi și recepționat:

”Cum bine aţi spus dumneavoastră, noi dăm în circulaţie. Deci lotul de autostradă nu va fi recepţionat. Recepţia se va face după ce toate lucrările sunt finalizate. Noi estimăm că lucrările vor fi finalizate în jurul lunii aprilie a anului viitor.”, a spus Pistol.

Mai sunt de finalizat lucrările pentru parcări și cele aferente Centrului Integrat de Monitorizare.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate până în luna aprilie a anului viitor.

Darea în trafic se va face conform legislației în vigoare, respectând toate normele de siguranță a circulației.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.