SOC. Lipsa autostrăzilor va dinamita industria aviatică
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Slaba dezvoltare a infrastructurii rutiere va conduce la "o presiune pe aeroporturi", fiind necesare soluţii pentru extinderea şi modernizarea acestora, a afirmat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, în deschiderea Conferinţei Asociaţiei Aeroporturilor din România, desfăşurată la Gura Humorului.
"Modul şi viteza cu care se dezvoltă infrastructura rutieră românească trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Cu zero absorbţie, cu zero kilometri de autostradă pe zona Moldovei, cu perspective destul de proaste în ceea ce priveşte drumurile expres, eu cred că va exista o presiune pe aeroporturi, pentru că oamenii doresc să circule, viteza de circulaţie a crescut, afacerile încep să meargă", a spus Flutur.
În opinia sa, viitorul va aparţine, în mare parte, circulaţiei pe calea aerului.
"Uitaţi-vă la drumurile super aglomerate cu autocamioane. Coloanele de tiruri creează probleme în Germania şi ei discută de lărgirea auto-benzilor, dar la noi, unde nu avem autostrăzi şi închipuiţi-vă ce înseamnă opt ore până la Bucureşti sau 14 de la Suceava la Timişoara. Şi atunci e clar că trebuie să găsim şi curse aeriene. (...) Noi, administraţiile, trebuie să anticipăm, pentru că altfel realitatea ne-o va lua înainte'', a mai spus preşedintele CJ Suceava.
Timp de două zile, joi şi vineri, la Gura Humorului, se desfăşoară Conferinţa AAR pe probleme economice, de achiziţii şi comerciale din domeniul aviaţiei civile, la care prezenţi reprezentanţii a 13 aeroporturi, Consiliului Concurenţei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Dezvoltării, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Articole înrudite
- VIDEO Cum arată cei 32 de km de autstradă deschiși azi. Pe unde trec?
- VIDEO Cum va arăta Autostrada Sibiu - Făgăraș?
- VIDEO 2.000 de metri din primul tunel de autostradă au fost săpați
- Apar 3 noduri rutiere pe autostrăzile din România
- VIDEO Miercuri se deschid 32 de km de autostradă. Pe unde circulăm?