Probleme pe Autostrada Moldovei. Un constructor vrea o amânare Recomandat

Probleme pe Autostrada Moldovei. Un constructor vrea o amânare

Constructorul român care lucrează pe Lotul 2 al Autostrăzii Moldovei a solicitat Companiei de Drumuri o amânare a termenului de finalizare cu şase luni.

Lotul de 28 de kilometri dintre Mizil şi Pietroasele a ajuns la 35% execuţie şi are ca termen de finalizare luna aprilie, care nu poate fi respectat. Şi constructorul primului lot al Autostrăzii Moldovei a primit o extensie de aproape şase luni, din cauza problemelor de pe şantier.

Lotul 2: Mizil-Pietroasele are o lungime de 28,35 km.

Valoarea contractului este de 1,25 miliarde lei, fără TVA, finanțarea fiind din Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR.

Termenul de execuție este de 20 luni, iar termenul de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Contractul a fost semnat cu Asocierea româno – bulgară Coni SRL – Trace Group în luna iunie 2022, iar constructorii au început execuția autostrăzii în toamna aceluiași an.

Ce spunea în decembrie 2023 premierul Marcel Ciolacu?

"Împreună cu domnul ministru Sorin Grindeanu şi cu echipa de la CNAIR, domnul director Pistol, acum un an şi ceva am fost tot la Buzău şi am semnat primul lot din cele 13 loturi care constituie Autostrada A7, de fapt Autostrada Moldovei, mult-promisa autostradă a Moldovei de 30 şi ceva de ani. Echipa coordonată de către ministrul Sorin Grindeanu a reuşit nu numai să deblocheze absolut toate licitaţiile şi să le încheie, astăzi, în ceea ce priveşte ultimul lot, dar a reuşit ca toate să fie în derulare şi în execuţie în acest moment. Din informaţiile mele, parcă doar la lotul 2 este o anumită întârziere, unde unul dintre participanţi a şi anunţat că va încerca să recupereze decalarea. În rest, pe toate loturile, constructorii implicaţi sunt în termenele asumate şi chiar le-au depăşit", a declarat Ciolacu.


IVECO LANSARE BARCELONA


I LOVE DRACULA EP.01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.