PRIMARUL FIREA CERE, DIN NOU, CENTURA BUCUREȘTI. NU O VA PRIMI NICIODATĂ! Recomandat

PRIMARUL FIREA CERE, DIN NOU, CENTURA BUCUREȘTI. NU O VA PRIMI NICIODATĂ!

Lucrările la „blestemul șoferilor” din sudul României nu înaintează deloc. Centura București este tot mai mult o dispută politică.

O contraperformanță incredibilă în materie de infrastructură rutieră este Centura celui mai bogat oraș al României, unde, zilnic, mii de camioane mai degrabă staționează decât merg. Un camion parcurge cei 70 de kilometri ai Șoselei de Centură și în 7 ore. Motivul este reprezentat de faptul că numai 20 de km sunt modernizați.
În toamna anului trecut și în primăvara acestui an, primarul Capitalei a cerut să primească proiectul de infrastructură pentru a-l urgenta. În septembrie, Firea a reluat cererile.

Acceptă Șova transferul?
Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că îşi menţine solicitarea şi dorinţa ca Centura Capitalei să fie transferată la municipalitate şi se declară convinsă că actualul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, va accepta acest transfer. Firea susţine că nu a înţeles de ce Ministerul Transporturilor a refuzat până acum să-i fie luată o povară.
„În legătură cu Centura ocolitoare a Capitalei, mi-am exprimat încă din primele zile dorinţa de a a mă implica în acest obiectiv de investiţii. Nu am înţeles nici până la această oră îndârjirea CNAIR de a continua lucrările într-un ritm pe care noi îl considerăm nesatisfăcător. Consider că Ministerul Transporturilor este îndreptăţit să aibă ca prioritate toate obiectivele din ţară şi tocmai de aceea nu înţeleg de ce atunci când o unitate administrativ-teritorială vrea să-i ia o povară, nu numai că ezită, dar refuză. Am făcut solicitări de nenumărate ori şi menţin solicitarea ca centura să fie transferată la Primăria Capitalei şi vă asigur că ritmul de lucru va fi cu totul altul. (...) Am aşa un sentiment, care va fi bun de această dată, şi cred că împreună cu actualul ministru al Transporturilor (Lucian Şova, n.r.) se va realiza acest transfer, pentru că am observat că este mai deschis. Mâine voi avea o întâlnire cu dumnealui”, a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă pe tema proiectelor de infrastructură care a avut loc la începutul lunii septembrie 2018.

Blocată chiar de Liviu Dragnea
Firea și-a reluat atacurile și l-a vizat chiar pe șeful partidului. "M-a întrebat cineva dacă mi-e teamă dacă mi se va retrage sprijinul la Primăria Capitalei din cauza atitudinii și răspunsul era că nu prea am avut sprijin și am spus și astăzi în Comitetul Executiv, cu câteva excepții, și mulțumesc doamnei prim-ministru, în rest în continuare fuziunea Elcen-Radet bate pasul pe loc, de asemenea transferul centurii ocolitoare a Capitalei și a metroului la Primărie bat pasul pe loc și am spus în Comitetul Executiv că sunt constituite grupuri de lucru inter-ministeriale care se fac (,) că lucrează. Am solicitat să fie rapoarte săptămânale în legătură cu toate obiectivele de investiții din toată țara", a declarat Gabriela Firea.
Mai mult, Gabriela Firea a spus că au fost miniștri care au declarat că au fost opriți de Liviu Dragnea să facă proiecte pentru bucureșteni. "Au fost miniștri și prim-miniștri care, după ce au plecat din funcție, au spus că ei au vrut să facă ceva corect pentru bucureșteni, doar că nu au fost lăsați de domnul președinte", a mai spus Gabriela Firea.
Cum domnul președinte e răzbunător, nu uită și nu iartă, Firea și-ar putea lua adio de la Centura București. Ca noi toți.

Firea a criticat ritmul lent cu care se desfăşoară lucrările pe Centura Capitalei
Anul trecut, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o solicitare către Guvern pentru a aproba transferul centurii Capitalei de la CNAIR în administrarea Primăriei Generale, astfel încât să poată gestiona lucrările, ea menţionând că municipalitatea are inclusiv un departament care se ocupă de atragerea fondurilor europene şi de monitorizarea proiectelor cu fonduri europene.
În luna aprilie, CNAIR a anunţat că a încheiat un protocol cu Primăria Capitalei, care vizează obiectivele de dezvoltare ale Bucureştiului.
În mai, Lucian Şova spunea că Primăria Capitalei are "mai mult entuziasm” decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a administra Centura Bucureştiului. Întrebat atunci dacă este necesară trecerea Centurii în administrarea municipalităţii, el a răspuns că nu ar trebui să se interzică discutarea pe acest subiect "doar de dragul” ca Centura Capitalei să fie în administrarea CNAIR.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping