Narcis Neaga: Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu - Piteşti ar putea fi obţinut până la finalul acestui an

Narcis Neaga: Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu - Piteşti ar putea fi obţinut până la finalul acestui an

Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu – Piteşti ar putea fi obţinut până la finalul acestui an, a anunţat, joi, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.


Autostrada Sibiu-Piteşti este unul dintre cele mai aşteptate proiecte din România şi a suferit numeroase amânări şi întârzieri până în prezent.

Autostrada ar urma să treacă pe teritoriul a trei judeţe, Sibiu, Vâlcea şi Argeş, şi este împărţit în cinci secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.

Întreaga investiţie pentru realizarea autostrăzii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Piteşti este estimată la 15 miliarde de lei. După obţinerea acordului de mediu, care ar putea fi obţinut în acest an, se pot organiza licitaţii pentru loturile 2, 3 şi 4, potrivit lui Neaga.

"Referitor la autostrada Sibiu - Piteşti, ştiu că vă interesează subiectul, loturile 1 şi 5 au fost licitate, ele sunt în faza de evaluare. Însă, nu pot fi comunicaţi câştigătorii până când nu avem acord de mediu pentru întregul sector Sibiu - Piteşti. Aceasta este o cerinţă a Uniunii Europene de la care nu ne abatem. Totodată, nu vom lansa sectoarele 2, 3 şi 4, până nu vom avea acordul de mediu", a declarat Neaga într-o conferinţă de presă organizată în Sibiu.

În luna august, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat că autostrada între Sibiu şi Piteşti ar putea fi terminată, în varianta „optimist-moderată”, în anul 2023. Şova se declară „frustrat” că loturile de autostradă recepţionate în ultima perioadă au fost reparate înainte de a fi date în folosinţă.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping