Ministrul Transporturilor, anunț despre Autostrada Sibiu - Pitești

Ministrul Transporturilor, anunț despre Autostrada Sibiu - Pitești

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, că nu mai tolerează ”contestatarii de meserie”, modifcările aduse Legii achiziţiei venind în scopul deblocării proiectelor mari, în special celor legate de infrastructură. El a anunţat că va vorbi cu firma care a contestat luni Sibiu-Boiţa.

„Orice firmă după decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) se poate duce mai departe în instanţă, dar noi semnăm contractele ca să putem avansa cu lucrările de execuţie pe acele proiecte. Modificările vizează şi valoarea despăgubirilor şi cum se vor percepe aceste despăgubiri, anume nu din valoarea investiţiei cum era până acum, ci din profitul pe care îl declară firma respectivă la lucrările la care vine să participe la licitaţie. Vizează accelerarea lucrărilor. În nicio formă nu se blochează proiectul. Săptămâna viitoare se va da raportul”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

El a adăugat că modificările Legii achiziţiei nu vor bloca contestaţiile firmelor.

„Ţinem cont şi nu blocăm dreptul la contestaţie al niciunei firme sau ONG. În urmă cu două săptămâni a fost atacat şi contestat Sibiu-Piteşti de către trei persoane fizice, pe motiv că nu avem destule pasaje prevăzute pentru acele mamifere mari şi că nu s-au făcut destule cercetări pentru existenţa liliecilor în zonă. Presupun că sunt ONG”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a afirmat că va discuta cu firma care a contestat luni începerea lucrărilor pe tronsonul Sibiu-Boiţa, susţinând că nu mai tolerează „contestatarii de meserie”. Contractul ar fi trebuit semnat duminică.

„Este vorba despre lotul Sibiu-Boiţa. S-a depus în cursul zilei de ieri, am fost şi eu informat despre această contestaţie. O să am o discuţie împreună cu domnul Neaga şi cu o comisie de la CNAIR cu firma care a depus această contestaţie, să văd şi eu motivele pentru care a depus. Nu mai tolerez aceşti contestatari de meserie care au arătat că de-a lungul vremurilor nu au excelat în implementarea proiectelor. E o firmă care a participat la licitaţie pentru acest proiect. Îşi doresc să blocheze”, a conchis Cuc.

Comisia juridică şi Comisia de Industrii ale Camerei Deputaţilor au amânat, marţi, votul asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice şi pentru completarea Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale. Votul se va da săptămâna viitoare, marţi.

„Am avut în discuţie o lege extrem de importantă pentru dezvoltarea economică a României, Legea achiziţiilor publice. Din păcate practica ne-a demonstrat că această lege a devenit cel mai bun prilej pentru anumiţi contestatari, noi le spunem -contestatari de profesie-, care au reuşit să blocheze toate achiziţiile din această ţară, de la apă minerală la execuţia de autostrăzi. În consecinţă astpzi am avut în discuţie modificarea legii. Nu atacă, influenţăm sau împiedicăm sub nicio formă dreptul de contestare, însă după ce o instanţă s-a pronunţat, contractul poate să înceapă, astfel scurtăm etape extrem de importante, uneori chiar ani de zile, pentru a finaliza lucrările pe care le aşteptăm cu toţii, în special cele de infrastructură”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Industrii, Iulian Iancu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.