Fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Aproape gata de circa o lună, dar nedeschis traficului, lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a început să crape, așa cum o demonstrează imagini de la fața loului consultate de G4Media.ro. Potrivit unor surse, fisura de la kilometrul 57+100 are 15 centimetri lungime și o lățime de 1 centimetru. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a confirmat că pe lotul dintre Ilia și Coșevița au apărut deja fisuri, arătând cu degetul spre constructorul spaniol pe care îl acuză că a lucrat prost.


Potrivit surselor G4Media, fisura din asfalt afectează banda de urgență la km. 57+100. Și asta în condițiile în care lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva nu este încă dat în trafic.

 

“Noi ne dorim autostrăzi în care să fim nevoiți să pompăm bani. Fisurile au apărut în același punct în care s-au înregistrat probleme în 2017. Nu vreau să se repete episodul Orăștie-Sibiu lotul 3”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în comisia de Transport din Camera Deputaților.

Potrivit CNAIR, în anul 2017 contractul cu asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de reziliere deoarece din cauza faptului că s-au folosit materiale de slabă calitate și nu s-au respectat metodologiile de lucru, situație care a dus printre altele la prăbușirea, încă din faza de șantier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m și o lățime de 11 m.

Răzvan Cuc ar fi vrut ca cei 21 de kilometri de șosea rapidă să fie deschiși traficului până la finalul acestei luni, însă, a precizat că nu ar trebui să ne grăbim cu inaugurarea dacă problemele de pe autostradă se vor dovedi cu adevărat grave. Potrivit acestuia, întâi se va efectua o expertiză a lucrărilor executate de constructorul spaniol la km 57.

“Până nu văd ce se întâmplă cu autostrada să nu văd că avem vreo cedare a terasamentului. Dacă în 3 săptămâni s-a fisurat pe o porțiune de 15 metri…”, a declarat Răzvan Cuc.

Autostrada Lugoj-Deva lot 3:

Lungime: 21,14 km
Constructor: Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.
Valoare contract: 579,9 mil. lei
Ordin de începere a lucrărilor: noiembrie 2013
Reziliere contract: august 2019

Compania de Administrare a Infrastructurii a reziliat la finalul lunii trecute contractul cu asocierea condusă de spaniolii de la COMSA pentru realizarea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, porțiunea dintre Ilia și Coșevița.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping