Finalul de an vine cu o inaugurare: 9 km din Autostrada Transilvania Recomandat

Finalul de an vine cu o inaugurare: 9 km din Autostrada Transilvania

Nouă kilometri de autostradă de lângă Târgu Mureș (4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi) ar urma să fie dați traficului până la finalul anului. Lotul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni (și drum de legătură) are 4,7 kilometri.

Asociaţia Pro Infrastructura afirmă că un lot de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania plus un drum de legătură, de aceeaşi lungime, la sud de Târgu Mureş ar putea fi finalizat cel mai probabil în decembrie, înainte de termenul contractual, fiind construit într-un an şi jumătate. "Trăim în ţara unde autostrăzile se execută în 7 ani (...), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (...) ori reziliate abuziv (...). Aşadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ", consideră reprezentanţii Asociaţiei, care cer CNAIR "să repete lecţiile bune învăţate din acest proiect".


Asociaţia Pro Infrastructura a afirmat, referitor la lotul de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania plus 4,5 de drum de legătură, cu două benzi pe sens, la sud de Târgu Mureş, că poate fi finalizat "fără probleme" de constructorul austriac Strabag, în acest an, probabil în luna decembrie, înainte de termenul contractual care este extins până în primăvara anului viitor.

Reprezentanţii Asociaţiei au menţionat că, din cauza lungimii mici, "ciotul nu rezolvă decât probleme de trafic locale, însă el este foarte important din alt punct de vedere: a fost construit practic într-un an şi jumătate".

 

"Trăim în ţara unde autostrăzile se execută în 7 ani (A10 Sebeş-Turda 1 şi 2), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (A3 Chiribiş-Biharia), ori reziliate abuziv (A1 Lugoj-Deva 2 unde fostul ministru Cuc şi fostul director CNAIR Ştefan Ioniţă sunt direct responsabili pentru despăgubirea de 236 milioane de lei plătită de români). Aşadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ, primul constructor după era Bechtel renunţând după ce CNAIR a întârziat nepermis rezolvarea birocraţiei", au arătat aceştia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.