Drumul Expres Craiova – Pitești, nu înainte de 2023 Recomandat

Drumul Expres Craiova – Pitești, nu înainte de 2023

Anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului privind proiectarea şi execuţia „Drumului Expres Craiova - Piteşti" Tronsonul 4" a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP).

Valoarea estimată a contractului este de 909 milioane lei, fără TVA. Tronsonul 4, cu o lungime de aproximativ 31 km, va fi construit între limita administrativă dintre judeţele Olt şi Argeş şi intersecţia cu autostrada 1 Bucureşti - Piteşti şi va tranzita teritoriile localităţilor Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja. Valoarea estimată a contractului este de 909 milioane lei, fără TVA, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Durata contractului este de 96 luni şi cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni lucrările propriu zise.
Perioada de garanţie a lucrărilor poate creşte până la 120 luni, în funcţie de oferta operatorului economic ce va fi desemnat caştigăto, mai precizează sursa citată. Data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 24 octombrie 2019.
Un calcul arată că dacă vom aveam un câștigător până la finalul anului 2019, contestația licitațiilor mai durează un an. Lucrările vor începe, probabil, la început de 2020 și vor dura până în 2023.
Urmează să fie relansat la licitaţie şi tronsonul 3 al primului drum expres din România care ar putea fi terminat înainte de 2023 – 2034.

Două tronsoane cu învingători
La licitaţia precedentă pentru tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, CNAIR primise şapte oferte. Cea mai bună ofertă, de 659 milioane de lei (72% din valoarea estimată), aparţinea italienilor de la Impresa Pizzarotti
Dar, în urma contestaţiilor unui constructor care nu depusese ofertă a fost anulată în instanţă.
Rămâne de văzut cine se va mai înscrie acum în cursa pentru ultimul tronson al şoselei de mare viteză, cerută şi de producătorul auto american Ford, cu uzină la Craiova.
Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti este construit de către italienii de la Tirrena Scavi, iar tronsonul 2, cu două loturi, de către firmele lui Dorinel Umbrărescu.
Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014-2020.
Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud - Vest a României la Coridorul IV Pan European.
În luna mai, Liviu Dragnea, Răzvan Cuc, Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au participat la inaugurarea lucrărilor de construcție a Drumului expres Pitești – Craiova. Apoi, lucrările s-au oprit iar utilajele au fost retrase.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping