Al doilea tronson al Autostrăzii Sibiu - Pitești are constructor

Al doilea tronson al Autostrăzii Sibiu - Pitești are constructor

Al doilea tronson de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești care va avea constructor este cel de 30,35 km în continuarea actualei A1 București - Pitești și până la Curtea de Argeș. Este vorba despre secțiunea 5 a autostrăzii, iar contractul de aproape 390 de milioane de euro va fi semnat cu Astaldi, după aproape trei ani cât a durat licitația. Pe A1 Sibiu - Pitești se mai lucrează în prezent pe circa 13 km de la Sibiu la Boița.

Contractul pentru circa 30 de kilometri din autostrada A1 Sibiu - Pitești, mai exact secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș, va fi semnat luni, pe 11 mai, în jurul orei 15.00, după aproape trei ani de când a fost lansată oficial licitația.

Contractul va fi semnat cu constructorul italian Astaldi și va avea ca termen 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Valoarea estimativă a contractului la licitație era de circa 390 de milioane de euro, dar suma exactă (care ar putea fi mai mică) va fi anunțată de CNAIR odată cu semnarea contractului.

Directoarea Companiei de Autostrăzi, Mariana Ioniță, anunța la HotNews.ro în urmă cu două săptămâni semnarea contractului de pe Secțiunea 5 și detalia planurile pentru restul tronsoanelor autostrăzii.

Pe Secțiunea 5 (n.r. Pitești - Curtea de Argeș, 30,35 km), pe data de 11 mai se va semna contractul cu antreprenorul declarat câștigător (n.r. Astaldi). Am fost în procedură de contestații, acum suntem în perioada în care antreprenorul își pregătește documentația pentru semnarea contractului. Pe data de 11 se va semna.
Secțiunea 4 Curtea de Argeș - Tigveni (9,9km): De când am venit am constatat că sunt foarte multe licitații în defășurare, unele de mai bine de jumătate de an, dacă nu și de un an. Cu contestații, cu probleme, cu 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.