C5. VIDEO. Cum e turcu', așa și Piștolu' Recomandat

C5. VIDEO. Cum e turcu', așa și Piștolu'

COLOANA 5. Recent, reporterii de la emisiunea "Inspectorul Pro" au publicat o investigație efectuată pe A0, lotul 2 - Autostrada de centură București-Sud.
Concluzia anchetei este că, la nici două luni de la inaugurare, semnalizarea rutieră este la pământ. La propriu!!!

Indicatoarele abia instalate au căzut ca popicele. Panourile de orientare de pe console derutează șoferii pentru că sunt montate numai deasupra primei benzi, din economie prost înțeleasă. Dacă nu ar fi tragică, situația ar fi hilară! Panoul din dreapta indică ieșirea pe breteau laterală printr-o săgeată orientată spre dreapta, iar cel din stânga, care ar fi trebuit să arate direcția de mers înainte, are o săgeată orientată spre stânga, care te aruncă direct în parapetul median al autostrăzii.

sageti autostrada

O ispravă care l-ar face invidios pe eternul Dorel!
Consolele sunt fixate pe fundații din beton ridicate mult deasupra nivelului carosabilului. Aceste blocuri de beton ar zdrobi orice autovehicul care s-ar izbi de ele.
Bănuim că aici a fost o gândire strategică, cu un aviz ultrasecret al NATO, astfel încât tancurile rusești care ar vrea să intre în București să nu aibă nicio șansă!


fundatie panouri


Confecționarea indicatoarelor și a panourilor este sub orice critică. Tablele sunt strâmbe, colțurile creponate par bătute cu ciocanul, rugina și oxidul de zinc și-au făcut deja apariția pe table și pe la îmbinări.


indicatoare girod 1

indicatoare girod

indicatoare girod

indicatoare girod


Folia de pe fața indicatoarelor este zgâriată, lovită, murdărită, ca și cum ar fi fost scoasă de la "naftalină" după mulți ani de zile.


folie indicatoare girod


Balizele de șantier au fost probabil luate de la anticariate întrucât pe ele este inscripționată denumirea CNADNR, o companie care a fost de mulți ani rebotezată CNAIR.


girod cnadnr

girod cnadnr


Reportajul ProTv l-a indicat ca vinovat numai pe constructorul turc, respectiv, asocierea Alsim-Alarko, întrucât aceasta a montat indicatoarele și consolele rutiere.
Parțial este adevărat pentru că practic numai instalare nu se poate numi ceea ce au făcut ei.
Aici își face din nou apariția controversata firmă franțuzească Girod Semnalizare Rutieră din Timișoara. Din motive numai de ei știute, cei de la Girod nu și-au asumat instalarea indicatoarelor, panourilor și consolelor furnizate. Astfel s-a generat o premieră în România prin aceea că furnizorul sistemelelor de semnalizare rutieră verticală nu a asigurat și instalarea lor.
Dacă turcii au comis-o "cu toptanul" prin instalare, Girod i-a "tradus" pe aceștia prin produsele livrate!
Tot "meseriașii" de la Girod au furnizat semnalizarea și constructorului WeBuild la podul de la Brăila, cu același rezultate "de senzație"!


indicatoare girod pod braila

indicatoare girod pod braila


Nu degeaba se spune: "Cum e turcu', și piștolu'!".
Dacă pe "piștolu'" Girod nu l-a interesat decât să își ia banii pe semnalizarea execrabilă pe care a livrat-o turcului, pe Pistol, pașa de la CNAIR, ar trebui să îl intereseze cheltuirea inutilă și contraproductivă a banului public. Oamenii lui au semnat recepția lotului 2 din A0 și urmează să semneze recepția lotului 1 din aceeași autostradă în câteva săptămâni având "turbanul tras pe ochi". Cei de la Siguranța traficului nu pot sesiza toate "turcismele" numai într-o singură zi, cea a recepției.
Dacă ar exista o minimă responsabilitate pentru cheltuirea judicioasă a bugetului și un minim interes pentru siguranța participanților la trafic, cei responsabili din cadrul CNAIR, împreună cu Poliția rutieră, ar trebui să facă verificări prealabile recepției.
Neregulile grave nu se opresc numai la semnalizarea rutieră a lotului de autostradă. Asfaltul prospăt turnat a crăpat pe mai multe porțiuni înainte de a fi dat tronsonul în folosință.
Ca și când ar fi fost zdruncinat de copitele cailor oștilor lui Baiazid!
Pentru a se feri de oprobriul public și a pune "batista pe țambal", turcii, cu binecuvântarea "creștinească" a oamenilor lu' Piștol, au frezat la repezeală porțiunile crăpate și au așternut un strat nou de asfalt. În replică, CNAIR le-a impus doar majorarea perioadei de garanție a lucrărilor. Aferim!
Oare e o simplă coincidență că firma de consultanță care a supervizat lucrarea este Egis? Adică o firmă franțuzească al cărei inginer rezident pentru lucrare, Costică Mazilu, trecea doar o dată pe săptămână pe la lotul de autostradă și asta nu ca să verifice calitatea lucrării. La întâlniri, Costică cu turcaleții "fumau narghilea păcii și a peșcheșului".

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0

asfalt crapat autostrada a0


Mai jos puteți puteți viziona emisiunea "Inspectorul PRO", din data de 27 februarie 2024, pe tema dezastrului semnalizării rutiere de pe autostrada A0.
În loc de concluzie: Asta se întâmplă când Suleiman și Napoleon își dau mâna peste țara vlahilor!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.