C5. "Competentul" de la conducerea DRDP Craiova Recomandat

C5. "Competentul" de la conducerea DRDP Craiova

COLOANA A CINCEA. Călin Cosmin Petruţ, Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a ajuns și se menține pe funcție, de mai bine de doi ani și jumătate, fără niciun fel de studii sau cunoștințe de specialitate, doar în baza carnetului de partid.

Consiliul de Administraţie al Companiei de Drumuri (CNAIR) l-a pus, în noiembrie 2021, şef la Regionala de Drumuri şi Poduri Craiova pe Călin Cosmin Petruţ, care ocupa, la acea oră, funcţia de Şef Serviciu Mecanism Economic şi Sinteze Economice la Administraţia Bazinală de Apă Jiu. Explicația este simplă: Petruț este fost lider al consilierilor judeţeni PNL Dolj și unul dintre vicepreședinții filialei județene a partidului. Dar și mai important, Călinuț a fost șoferul lui Fane Stoica, președintele PNL Dolj și deputat de Craiova, un "baronaș de pe imaș".

Potrivit propriului CV, Petruţ a absolvit Dreptul şi Ştiinţele Administrative la Nicolae Titulescu, Universitatea din Craiova şi apoi a terminat un Master în "comunicare interculturală", aşadar fără nicio legătură profesională cu specificul activităţii "de drumar" la DRDP Craiova.
În loc de concluzie: Este adevărat că omu' nu se pricepe "de nici-unele" la drumuri. Dar, dacă vin extratereștrii în Oltenia, cine va "comunica intercultural" cu ei?! Ați ghicit: Petruț!!!

Petruț - un fel de Bratu 2
Numirea lui Călin a venit după ce fostul şef DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de studii și că a ocupat astfel ilegal mai multe funcții de conducere.
"Conducerea CNAIR SA solicită acordul Consiliului de Administraţie în vederea iniţierii demersurilor necesare detaşării în cadrul DRDP Craiova a domnului CĂLIN COSMIN PETRUŢ Şef Serviciu Mecanism Economic şi Sinteze Economice la Administraţia Bazinală de Apă Jiu şi numirea acestuia în perioada suspendării contractului individual de muncă al domnului Bratu Bogdan Laurenţiu, dar nu mai mult de 4 luni.", se spunea în comunicatul CNAIR central.
Petruț nu a avut de ce să își mai falsifice diploma de facultate: a obținut-o oricum, în anul 2006, adică la 12 ani după terminarea liceului, în 1994.
În loc de concluzie: Călin Cosmin Petruț, pentru noi, este un fel de Bogdan Bratu Doi!

Un CA responsabil
Este interesant faptul că, pe site-ul DRDP Craiova, este postat în continuare CV-ul exagerat al lui Petruț, potrivit căruia, din anul 2020 până în prezent, ar fi director la Administraţia Bazinală de Apă Jiu, Dolj. În realitate, el a fost pus tot politic și acolo pe o altă funcție, pentru care nu are niciun fel de calificare.

calin cosmin petrut cv

Gurile rele, da' bune, spun că, la presiunea lui Fane Stoica, Călinuț ar fi fost numit, la un moment dat, director la Apă Jiu, dar că, într-un moment de maximă responsabilitate, Consiliul de Administrație ar fi refuzat numirea pentru că omu' nu avea studii de specialitate.
În loc de concluzie: Cu alte cuvinte, l-au făcut pe Petruț incompetent. Sănătate mentală pe care i-o dorim și CA-ului de la CNAIR!

Trei dintr-o lovitură
În schimb, prin Hotărârea CA al CNAIR nr.13 din 24 august 2023, s-a decis "inițierea demersurilor necesare prelungirii detașării în cadrul DRDP Craiova a domnului Călin Cosmin Petruț, șef Serviciu Mecanism Economic și Sinteze Economice în cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu și numirea acestuia în funcția de director regional la DRDP Craiova".
Cu o zi înaintea acestei Hotărâri, adică pe 23 august 2023, a fost comunicat Rezultatul etapei de selecție a dosarelor la concursul organizat pentru ocuparea postului vacant de Consilier Juridic în cadrul Compartimentului Autostrăzi, Variante de Ocolire și DB - Direcția Implementare Proiecte.
Ca într-un film cu drumari proști, unicul candidat, Petruț, a fost declarat admis la etapa de Selecție a dosarelor.
Două zile mai târziu, CNAIR a comunicat oficial faptul că același "candidat unic" a fost admis la proba scrisă, la care ar fi obținut nota 9,50.


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


În loc de concluzie: La ce "competent" este Petruț, corect ar fi fost ca, deși a candidat singur, să fi ieșit pe locul doi!

Misterul teleportării
Este încă un mare mister cum, în timp ce era director la DRDP Craiova, a devenit și jurist la DRDP Constanța.
Întrebarea care se pune este legată de felul în care s-a "teleportat" Petruț din localitatea de baștină la cea de pe malul mării. Cum a făcut "competentul" drumul de la Craiova la Constanța? Cum mașina DRDP sau "pe ape"?
În loc de concluzie: Se zvonește că, în cinstea "peripețiilor" lui Petruț, următorul film al lui James Cameron din seria Avatar se va numi: "DRDP Craiova- Calea Apei"!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


VERSUS SO3E05


VLASE AMBASADOR F-MAX

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.