C5. Bugetul CNIR-ului lui "Burtoi" - rejectat de Ministerul Finanțelor Recomandat

C5. Bugetul CNIR-ului lui "Burtoi" - rejectat de Ministerul Finanțelor

COLOANA A CINCEA. După nouă luni de la "operaționalizarea" Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), prin numirea Consiliului de Administrație (CA), directorul general interimar, "marele specialist" Cătălin Urtoi, zis "Burtoi", consilier personal al ministrului Sorin "Chaplin" Grindeanu, nu a fost capabil să producă nici măcar un buget.

"Burtoi" a tocat peste un milion de lei din banii publici numai pe salarii, indemnizații și deconturi de cheltuieli imposibil de justificat.
Cu adresa nr. 1041897 din 21 noiembrie 2023, Ministerul Finanțelor (MF) a respins "caricatura" de buget propusă de Urtoi. Documentul produs din "puțul gândirii lui Burtoi" nu prevede niciun fel de obiect de activitate pentru noua companie, ci doar cheltuieli de personal în valoare de 8.576.890 lei, pentru luna decembrie 2023, pentru un număr mediu de 130 de angajați, plătiți să nu facă nimic.
Prin acest așa-zis "buget" trimis la MF, Urtoi a reușit totuși o performanță notabilă: a săvârșit infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale. "Burtoi" i-a mințit cu nerușinare pe cei de la Finanțe cum că, la sfârșitul trimestrului al treilea al anului 2023, ar fi avut angajate pe statele de plată ale CNIR 52 de persoane.
În realitate, până la această dată, interimarul de la conducerea companiei a angajat pe PCR (pile, cunoștințe, relații) doar 10 colaboratori, din care doi sunt consilierii lui personali și unul este secretarul Consiliului de Administrație.
Astfel, cei de la Ministerul de Finanțe au apreciat, pe de o parte, ca fiind necesară revizuirea cheltuielilor cu personalul, astfel încât acestea "să fie redate într-o manieră cât mai realistă, iar referatul de aprobare al Ordinului comun să cuprindă modul de determinare al acestora, respectiv, numărul de personal luat în calcul și numărul de luni aferente, cu un calendar privind implementarea planului de administrare la nivelul companiei".
Cum este posibil ca o societate deținută integral de stat să toace banii cu nemiluita, fără să aibă niciun buget aprobat și fără să aibă nici măcar un WC din fundul curții de construit sau de administrat?!
Trântorii din CNIR iau bani grei lunar ca să facă NIMIC, sub protecția omnipotentului ministru Grindeanu-"Chaplin".
Neostoitul Urtoi-"Burtoi" nu se ocupă deloc de CNIR, deși încasează 25.000 de lei în fiecare lună, indemnizație de director "șmecherit". "Toată ziua, bună ziua", el este văzut la chermeze și conferințe de presă, unde îl secondează pe Grindeanu-"Chaplin". Mai jalnic, "Burtoi" face podcasturi pe o rețea de socializare, sub titulatura unei obscure asociații cu trei membri.
Fiind așa de "ocupat", ne dăm seama de ce "cătălinul" nu mai are timp de CNIR, cu excepția încasărilor de salarii pe card!
"Burtoiul" este un alt "expozat" de politruc oportunist al tranziției, care, nefiind în stare să realizeze nimic în viață, se agață cu disperare de ultimul tren. Ca să își facă loc în politică, Urtoi duce o campanie mincinoasă pe o rețea de socializare, unde se laudă cu realizările altora, la care el nu are nicio contribuție.
Situația dezastruoasă de la CNIR arată dimensiunea așa-ziselor realizări ale lui "Burtoi": NIMIC în nouă luni și cheltuirea unui milion de lei din banii noștri!
În loc de concluzie: Având în vedere că, potrivit documentului MF, "responsabilitatea pentru legalitatea, exactitatea și acuratețea datelor și informațiilor prezentate în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 revine conducerii", ne întrebăm cât mai durează până va veni DNA-ul să-i întrebe pe Grindeanu și pe "pupila" lui, Urtoi, pe ce au tocat în ultimele nouă luni peste un milion de lei din banii publici obținuți prin "sudoarea poporului năpăstuit".
Alo, Codruța, la Bruxelles s-a auzit de jaful de la CNIR?!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

CITEȘTE PE ACEEAȘI TEMĂ:

C5. CNIR - povestea unei escrocherii pe bani publici

 


I LOVE DRACULA EP.01


ASCET SERVICE FORD TRUCKS

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.