Germania interzice Diesel-ul. Zonele albastre de mediu, disponibile în aplicația Green-Zones

Germania interzice Diesel-ul. Zonele albastre de mediu, disponibile în aplicația Green-Zones

Unde se află zonele albastre de mediu? Cine vrea să introducă restricții pentru vehiculele diesel, cum, unde și când.

Zonele verzi (Green-zone), portalul de informare pentru zonele de mediu europene, rezumă cele mai recente informații. Informațiile furnizate de Agenția Federală pentru Mediu, modalitățile de punerea în aplicare ale deciziei Curții de Justiție de la Leipzig sunt rezumate aici. Veți găsi rezultatele impunerii regulilor în practică, dar și hărți interactive și zoomabile.

Stuttgart este unul dintre orașele care dorește să introducă o zonă de restricție în ceea ce privește autovehiculele cu motorină în 2018. În acest an, toate vehiculele diesel cu un standard sub EURO 5 nu vor mai avea acces.

Din 2019, vehiculele cu un standard EURO 5 ar putea fi, de asemenea, interzise în oraș. Din 2022, sunt planificate alte restricții. Dimensiunea exactă a zonei albastre de mediu, care este împărțită în 22 de zone în sine, poate fi văzută în aplicația aplicația Green-Zones și pe site-ul blue-plakette.de.

Zona albastră de mediu din Hamburg este mai puțin complicată, dar regulile sunt la fel de riguroase. Acesta este împărțit doar în două părți, cu regulil diferite de acces pentru cele două secțiuni ale zonei. În zona Stresemannstrasse, numai camioanele diesel cu standardele EURO de la 0 la 5 sunt afectate de interdicție. Autoturismele (diesel / benzină) pot intra în zonă fără restricții. Vehiculele diesele nu au voie să inre în zona Max Brauer Allee.

În orice caz, interdicțiile în privința motoarelor diesel vor fi restrânse treptat. Din acest motiv, Agenția Federală de Mediu a anunțat posibila introducere a două insigne albastre pentru accesul și recunoașterea camioanelor: albastru deschis pentru vehiculele diesel cu standardul EURO 5 și un albastru închis pentru cele mai noi vehicule diesel cu EURO 6d-Temp și 6d. Culoarea va face distincția între clasa poluante.


Între timp, și alte orașe au în vedere introducerea unor zone de mediu albastre: Berlinul dorește un plan mai detaliat, imediat ce Guvernul Federal ajunge la o înțelegere. Osnabrueck a decis deja să înființeze zone albastre de mediu pentru a lupta împotriva emisiilor. Toate noile zone de mediu disponibile sunt în aplicația mai sus menționată și pe site-ul blue-plakette.de!

 

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping