Album foto: IVECO a lansat eDAILY, un vehicul utiliar electric în două versiuni Recomandat

Album foto: IVECO a lansat eDAILY, un vehicul utiliar electric în două versiuni

IVECO a lansat eDAILY, un model de vehicul comercial electric ușor. eDaily este considerat crucial pentru atingerea obiectivului IVECO de a contribui la un transport ecologic și sustenabil.

Noul model a fost dezvăluit în cadrul IAA Transportation 2022 Trade Fair în Hanovra, Germania, principala expoziție internațională pentru industria vehiculelor comerciale, unde IVECO a prezentat și cele mai recente inovații în domeniul propulsiei alternative ecologice, care vor contribui la obiectivul de reducere la zero a emisiilor poluante în industria globală a transporturilor rutiere.
Modelul eDAILY, geamănul electrificat al consacratului DAILY, dispune de un set de baterii modulare de 37 kWh care permite optimizarea autonomiei și îl face adaptabil pentru orice misiune.
IVECO eDAILY păstrează caracteristicile celebre ale lui DAILY și va fi oferit clienților în toate variantele sale: furgon, cabină și microbuz, de la 3,5 t la 7,2 t. eDAILY este disponibil în două variante, BEV (baterii electrice reîncărcabile) și FCEV (motor electric cu pile de combustie pe hidrogen).

Fără emisii de carbon
„Pentru a conduce drumul schimbării, am elaborat un plan precis către durabilitate, care va face ca IVECO să atingă zero emisii de carbon până în 2040, printr-o abordare multi-energetică cu toate gamele. Și astăzi deschidem o nouă eră în lumea vehiculelor comerciale cu noul eDAILY: fără emisii de carbon, cu acces deplin în toate zonele”, a declarat Luca Sra, Președintele Truck Business Unit din grupul Iveco.
eDAILY FCEV, dezvoltat împreună cu Hyundai, este dotat cu pile de combustie cu hidrogen de 90 kW și un motor electric de 140 kW. Prototipul a fost testat în Europa și asigură o autonomie maximă de 350 kilometri, o sarcină utilă de până la trei tone și un timp de realimentare de până la 15 minute. În timp ce eDAILY BEV este cel mai potrivit pentru călătorii scurte, eDAILY FCEV este ideal pentru livrările care necesită o rază lungă de acțiune cu sarcină utilă mare.

Livrările încep în 2023
Noul eDAILY oferă o nouă dimensiune a transportului rutier de mărfuri prin introducerea vehiculelor electrice și în alte tipuri de activități decât cele uzuale, precum cele din domeniul construcțiilor, colectarea deșeurilor sau lucrul la înălțime. Vehiculele oferă posibilitatea a de a instala diferite tipuri de ePTO-uri de până la 15 kW, pentru alimentarea unităților frigorifice, a macaralelor și a altor suprastructuri solicitante, cum ar fi colectarea deșeurilor și nacele.
Noul model eDAILY poate fi deja comandat în toată Europa, iar livrările vor începe în 2023.

Garanția bateriei
eDAILY poate fi echipat cu una, două sau trei baterii. Bateriile beneficiază de o garanție de până la opt ani și până la 250.000 kilometri parcurși.
Totodată, garanția permite înlocuirea bateriei atunci când capacitatea acesteia scade sub 80%. eDAILY poate fi reîncărcat de la stațiile de încărcare private, industriale sau casnice. Opțiunile includ încărcarea rapidă la 80kW, care crește autonomia vehicului cu până la 100 kilometri în doar 30 de minute. Sistemul electric al modelului eDAILY a fost testat cu succes în condiții extreme, de la -30°C la +50°C.

Servicii dedicate
IVECO oferă cu eDAILY o gamă complexă de servicii dedicate, care includ aplicația eDAILY Routing, care interacționează cu vehiculul pentru a estima autonomia acestuia și numărul de încărcări necesare ale bateriei pentru a ajunge la destinație. Aplicația IVECO ON Easy Daily, dotată cu asistentul vocal IVECO DRIVER PAL, oferă șoferului informații despre starea vehiculului, nivelul bateriei, programarea de la distanță a reîncărcării, navigarea către stațiile de reîncărcare și multe altele.
Odată cu lansarea modelului eDAILY, IVECO își extinde și portofoliul de servicii cu noi soluții dedicate de eMobility. Proprietarii eDAILY vor beneficia de o serie de servicii personalizate special concepute pentru vehiculele electrice cu baterii, care includ controlul inteligent al energiei, monitorizarea consumului de energie și managementul operațiunilor de încărcare. Clienții companiei vor avea la dispoziție și o serie de servicii suplimentare activate pentru conectivitate.

Tigrotto și Leoncino
Două ediții speciale Daily dezvăluite în timpul conferinței de presă oferă o combinație unică de elemente vintage și futuriste, deoarece se inspiră din două vehicule emblematice OM din anii `50 și `60, Tigrotto și Leoncino. Aceste vehicule au jucat un rol fundamental în lumea transporturilor, punându-și amprenta asupra economiei în plină expansiune din acei ani. Ediția specială Leoncino este o interpretare vintage a noului eDAILY, în timp ce Tigrotto este o variantă a 4x4 Daily.
Doar 0,02% din totalul vehiculelor de marfă înmatriculate în România în 2020 au fost electrice, se arată în studiul Viitorul Mobilității în România, realizat de Deloitte pentru Confederația Patronală Concordia. Potrivit aceluiași studiu, cea mai mare parte a înmatriculărilor de vehicule electrice este estimată a avea loc după 2025, bornă la care infrastructura de încărcare ar trebui să ajungă la peste 40.000 de puncte de încărcare. Până în anul 2030, se estimează că aproximativ 13% din parcul auto din România va fi reprezentat de vehiculele electrice.

Despre IVECO
IVECO este o marcă a Iveco Group N.V. (MI: IVG). IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road.
Gama largă de produse a mărcii include Daily, un vehicul care acoperă segmentul de vehicule cu greutatea de 3,3 – 7,2 tone, Eurocargo de la 6 – 19 tone și, în segmentul greu de peste 16 tone, gama IVECO WAY cu IVECO on-road, S-WAY, IVECO T-WAY off-road și IVECO X-WAY pentru misiuni off-road ușoare. În plus, marca IVECO Astra construiește camioane offroad, basculante rigide și articulate, precum și vehicule speciale.
IVECO are aproape 21.000 de angajați la nivel global și deține unități de producție în șapte țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină, unde produce vehicule cu cele mai noi tehnologii. Cele 4.200 de puncte de vânzare și service din peste 160 de țări garantează suport tehnic oriunde se află vehiculele IVECO.


STAREA TRANSPORTURILOR- GEORGE NIȚĂ


ISCTRS02E07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.