Vignetele pentru camioanele care tranzitează Bucureștiul, emise doar online Recomandat

Vignetele pentru camioanele care tranzitează Bucureștiul, emise doar online

Vignetele de tranzit a Bucureștiului pentru vehiculele de mare tonaj (mai mari de 5 tone) care tranzitează Bucureștiul se vor emite doar electronic, a anunțat joi edilul Capitalei, Nicușor Dan.

„Începând de anul acesta, vignetele de tranzit a Bucureștiului pentru vehiculele de mare tonaj (mai mari de 5 tone) se vor emite doar electronic, iar varianta tipărită nu va mai fi disponibilă în benzinării”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul general al Capitalei, Nicușor Dan..

Potrivit acestuia, transportatorii pot achiziționa online autorizația de acces: https://www3.pmb.ro/transport/autorizatie.

De asemenea, autorizațiile pot fi obținute în continuare și de la sediul PMB, cu mențiunea că și aici vor fi eliberate tot în regim electronic, și nu pe format tipărit.

Din luna septembrie 2023 când a fost lansată platforma online de achiziționare a vignetelor de tranzit și până la finalul anului trecut suma încasată a fost de 1.249.546 lei.

În plus, orice cetăţean poate verifica în timp real dacă un camion deţine autorizaţia de tranzit, accesând https://www3.pmb.ro/transport/search-page.

Autorizaţiile emise pot fi verificate şi prin scanarea codului QR, adaugă primarul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Autovehiculelor de mare tonaj le este permis accesul în București dacă plătesc o taxă ce variază între 564 de lei/lună și 22.572 lei/lună, în funcție de zonă și de greutate. Până acum aceste vigente puteau fi plătite prin mandat poştal, de către persoane fizice, sau prin ordin de plată, de către persoane juridice, potrivit site-ului Primăriei București.

În București nu este valabilă Rovinieta pentru că drumurile nu sunt la CNAIR, ci la Capitală.


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.