VIDEO Sute de șoferi de camion din Europa au oprit la ora înmormântării românului ucis pe o autostradă din Belgia Recomandat

VIDEO Sute de șoferi de camion din Europa au oprit la ora înmormântării românului ucis pe o autostradă din Belgia

Sute de șoferi de camion din Spania au oprit lucrul pentru 5 minute, duminică la prânz, când a avut loc înmormântarea colegului lor, românul, Gheorghe Ţibil, ucis pe o autostradă din Belgia. Acesta era angajat al firmei de Castillo Trans din Alicante de 10 ani. ​


Colegii săi au ieșit în fața camioanelor și au claxonat încontinuu pentru a atrage atenția asupra violențelor suferite de șoferii de TIR pe autostrăzile din Europa.
La acțiunea de protest s-au alăturat și alte companii de transport internaționale.

Șoferii au tras pe dreapta sau au claxonat de pe traseu în memoria românului ucis de un grup de cinci tineri care au aruncat un capac de canal de pe un pod pe o autostradă din Belgia, după ce au consumat droguri. Grilajul a străpuns parbrizul, iar șoferul a murit pe loc.

Partenera şoferului, aflată alături de el în cabină, a avut prezență de spirit și a reuşit să oprească vehiculul și a evitat astfel o tragedie și mai mare.

Colonel Stephane Bouquette, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Namur, Belgia: Ea a văzut că şoferul a murit pe loc şi a preluat controlul asupra vehiculului. A reuşit să-l oprească pe prima bandă a autostrăzii.

Tinerii ar fi fost sub efectul protoxidului de azot, cunoscut şi ca „gaz ilariant” pentru efectele sale psihoactive.

Cei cinci sunt cercetați în stare de arest, în cadrul unei anchete pentru „asasinat”. (tvr.ro)


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.