VIDEO Soția șoferului de camion omorât într-o parcare din Franța: Venea plin de sânge pe lângă remorcă Recomandat

VIDEO Soția șoferului de camion omorât într-o parcare din Franța: Venea plin de sânge pe lângă remorcă

Soția șoferului român omorât într-o parcare din Franța în urmă cu două săptămâni povestește clipele de groază pe care le-a trăit în noaptea în care au fost atacați.

Nici până acum nu se știe cine e vinovat de moartea soțului ei. Șofer profesionist la rândul ei, femeia spune că îi este frică să își reia munca din cauza pericolelor din parcările franțuzești unde transportatorii sunt obligați să se odihnească. Atacurile hoților sau ale migranților care vor să ajungă ilegal în Anglia sunt la ordinea zilei, se plânge aceasta. Șoferii români cer printr-o petiție adresată Parlamentului European parcări sigure.

În urmă cu două săptămâni, un șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal de un atacator necunoscut într-o parcare de la marginea unei autostrăzi din nordul Franței, nu foarte departe de Calais. Bărbatul, care se afla în cursă cu soția lui, tot șofer profesionist, a coborât să verifice camionul noaptea în jurul orei 1.

Liliana Condurache, soția șoferului ucis: "Am deschis ușa pe partea șoferului și deja l-am văzut cum venea plin de sânge pe lângă remorcă.

M-am dat jos din cabină, și am început să bat cu pumnii în toate camioanele ce erau acolo. Am zis că totuși poate cineva vorbește franceze și mă uitam la matricolă să văd poate e vreunul număr de Franța".

Soția șoferului vorbește despre clipele de groază pe care le-a trăit atunci: nu știa limba pentru a suna la 112 și a coborât să ceară ajutor.

De teamă, niciun șofer de TIR nu a deschis cabina pentru a o asculta pe femeie. A găsit până la urmă pe cineva care a ajutat-o să cheme salvatorii, dar care când au ajuns era deja prea târziu: soțul ei decedase din cauza rănilor. De doi ani și jumătate făceau împreună acest traseu și spune că riscuri sunt la tot pasul.

Liliana Condurache, soția șoferului ucis: "Anul trecut s-au bătut cu cuțitele. Nu contează că este în pădure, parcare securizată, cei care lucrează în lumea transporturilor crede același lucru: nu o să se rezolve nimic.

Paznicii nu sunt în nicio parcare chiar dacă este securizată, atâta are - o cameră de luat vederi, dar asta, într-o parcare securizată în Franța găsești una la sute de kilometri."

Femeia spune că trebuie să își reia serviciul pentru a-și întreține familia, dar îi este teamă să se întoarcă.

Asociația "Voluntari în Europa" a inițiat o petiție adresată Parlamentului European, pentru a securiza zona prin care trece marfă de câteva miliarde de euro. (digi24)

Adriana Mureșan, președintele Asociației "Voluntari în Europa": "E o problemă foarte veche, la care nimeni nu găsește o rezolvare. Sunt mai mult protejate drepturile emigranților decât drepturile șoferilor și ale transportatorilor. Să nu uităm că atunci când pătrunde migrantul camion și vandalizează marfa, o deteriorează, acea marfă este returnată și multă lume pierde din cauza asta".

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.