Video: Slovacia. 12 morţi, printre care și elevi, după ce un camion și un autobuz s-au ciocnit Recomandat

Video: Slovacia. 12 morţi, printre care și elevi, după ce un camion și un autobuz s-au ciocnit

Cel puțin 12 persoane au murit, între care și patru minori, după ce un camion plin cu pietriș s-a izbit puternic de un autobuz în care erau mai mulți elevi de liceu.

Accidentul s-a produs, miercuri, în jurul orei 15:00, în apropierea localității Nitra, din vestul Slovaciei, situată la circa 70 de kilometri de Bratislava. Din primele informații, un camion supraîncărcat s-ar fi dezechilibrat în timpul deplasării, posibil pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, acroșând din spate autocarul plin cu persoane.
Potrivit presei locale, 12 persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, dintre care cel puțin trei erau în situație critică.
Ministrul slovac de Interne și cel al Sănătății au mers la fața locului, pentru a coordona eforturile de salvare. Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, care se afla într-o vizită oficială în Cipru, a declarat că se va reîntoarce în țară de urgență.
"E o situație cu adevărat extraordinară. Medicii de la serviciile de urgență și Crucea Roșie intervin la fața locului. Am adus toate echipamentele necesare", a declarat un oficial care se ocupa de operațiune, potrivit cas.sk.
Circa 30 de pompieri au sosit la fața locului, alături de medici, paramedici și polițiști. De asemenea, a fost adus și un elicopter, pentru preluarea victimelor. Un cort a fost instalat de către pompieri pentru facilitarea intervenției.
Mai mulți psihologi din cadrul poliției s-au mobilizat pentru a oferi primul ajutor persoanelor traumatizate, dar și pentru a asista rudele îndoliate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.