VIDEO: PTF Nădlac II- 41 de migranți, ascunși în semiremorca unui camion Recomandat

VIDEO: PTF Nădlac II- 41 de migranți, ascunși în semiremorca unui camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patruzeci şi unu de cetăţeni străini ascunşi într-un automarfar încărcat cu piese pentru utilaje mecanice.

Aceştia proveneau din Siria, Irak şi Palestina şi au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.
În data de 17 noiembrie 2020, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese pentru utilaje din Turcia pentru o societate din Germania.
Cu ocazia verificării mijlocului de transport, s-a constatat că uşile autovehiculului pot fi deschise fără a afecta sigiliul vamal, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al compartimentului marfă. Astfel, în interior, printre marfurile transportate au fost descoperiţi ascunşi patruzeci şi unu de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina, treizeci şi cinci de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, precum şi şase minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.