VIDEO. Opt polițiști aflați într-un autocar, răniți într-un atentat Recomandat

VIDEO. Opt polițiști aflați într-un autocar, răniți într-un atentat

Opt poliţişti turci au fost răniţi vineri după ce o bombă a explodat într-o maşină parcată la marginea drumului când minibusul lor trecea pe o autostradă din provincia Diyarbakir din sud-estul ţării.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că două persoane au fost reţinute şi sunt suspectate a fi autorii exploziei.

Potrivit biroului guvernatorului din Diyarbakir, bomba nu a rănit grav pe nimeni, dar nouă persoane care se aflau în minibusul blindat au fost duse la spital pentru verificări.

Explozia s-a produs în apropierea unei pieţe de animale la circa 10 km sud de centrul Diyarbakirului, cel mai mare oraş din regiune, potrivit Reuters.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Militanţi kurzi, de stânga şi islamişti au mai desfăşurat atacuri cu bombă în trecut în Turcia.

Luna trecută, şase persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma exploziei unei bombe la Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia. Zeci de persoane, inclusiv o femeie siriană, au fost reţinute ca suspecţi.

Turcia i-a învinuit pe militanţii kurzi pentru explozie, însă nicio grupare nu a revendicat nici atunci responsabilitatea. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Forţele Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi, au negat orice implicare.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.