VIDEO. Marea Britanie. Accesul camioanelor spre portul Dover, blocat de militanţi ecologişti Recomandat

VIDEO. Marea Britanie. Accesul camioanelor spre portul Dover, blocat de militanţi ecologişti

Militanţi ecologişti au blocat, vineri, 24 septembrie 2021, dimineaţa, accesul camioanelor spre portul britanic de feriboturi Dover, provocând perturbări în jurul acestei importante căi de intrare maritimă în sudul Angliei pentru comerţul cu Uniunea Europeană, potrivit BBC.

dover blocat 1

Grupul Insulate Britain, care a blocat deja de mai multe ori zona şoseaua de centură a Londrei în ultimele zile, solicită o mai bună izolare termică a locuinţelor în Regatul Unit pentru a combate schimbările climatice.

Peste 40 de manifestanţi blocaseră autostrada A20 lângă primul port britanic la Canalul Mânecii, cel mai apropiat de Franţa, a indicat organizaţia într-un comunicat.

dover blocat 2

Poliţia din Kent a confirmat "o manifestaţie care provoacă perturbări ale traficului la Dover" de-a lungul autostrăzii A20. Într-un comunicat, ea a precizat că a recurs la 17 arestări şi a degajat două din cele trei locuri în care traficul era blocat, adăugând că încearcă "să reducă întârzierile".

La miezul zilei, autorităţile portuare au indicat pe Twitter că traficul de intrare şi ieşire din port a fost reluat "lent", cerând călătorilor să ia în calcul mai mult timp pentru deplasarea lor.

dover blocat 3

"Suntem dezolaţi pentru perturbările pe care le provocăm, dar acesta pare să fie unicul mod de a menţine problema izolării pe agenda zilei şi de a atrage atenţia asupra faptului că locuinţele prost izolate duc la o sănătate şubredă, mizeră şi la o moarte prematură pentru mii de persoane", a declarat un purtător de cuvânt al Insulate Britain într-un comunicat.

Această acţiune intervine într-un context sensibil în Regatul Unit, confruntat cu probleme de aprovizionare cu carburanţi, dar şi în supermarketuri din cauza lipsei şoferilor de tir.

dover blocat 4

De la mijlocul lunii septembrie, Insulate Britain blocase deja în cinci rânduri şoseaua de centură a Londrei, autostrada M25, cea mai frecventată din Regatul Unit, provocând confruntări cu automobiliştii. Activiştii s-au întins pe şosea sau au deversat pe ea vopsea albastră.

Aceste manifestaţii riscă de acum sancţiuni mergând până la doi ani de închisoare în virtutea unei decizii a justiţiei anunţată miercuri de guvern, foarte pornit împotriva respectivelor acţiuni.

dover blocat

În pofida acestei ameninţări cu înăsprirea sancţiunilor, Insulate Britain a indicat că îşi va continua protestele atât timp cât guvernul nu se va angaja în finanţarea izolării termice a tuturor locuinţelor sociale până în 2025 şi până când nu va prezenta un program de modernizare a tuturor locuinţelor până în 2030.

dover blocat 5

Adăugându-se unei serii de manifestări ale Extinction Rebellion în ultimele săptămâni, aceste acţiuni intervin odată cu apropierea conferinţei asupra climatului COP26, preconizată să aibă loc la începutul lunii noiembrie în Scoţia, la asigurarea securităţii căreia sunt prevăzute importante forţe poliţieneşti.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.