VIDEO: Efectul BREXIT. Șoferilor britanici li se confiscă sandvișurile la granița UE Recomandat

VIDEO: Efectul BREXIT. Șoferilor britanici li se confiscă sandvișurile la granița UE

Șoferilor care vin din Marea Britanie în UE li se confiscă la vamă sandvișurile și pachetele cu mâncare. Este una din consecințele Brexit - britanicii nu mai au voie să introducă în UE carne și produse perisabile, scrie BBC. Jurnaliștii unui post tv olandez au filmat reacția șoferilor britanici când li s-au confiscat pachetele cu mâncare.

Vameșii olandezi le explică șoferilor britanici că, potrivit noilor reguli post-Brexit, nu mai au voie să treacă granița cu mâncare și produse perisabile.

„După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa - carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș olandez unui șofer britanic, în timp ce îi confiscă pachetul cu mâncare. Șoferul se amuză și întreabă dacă poate păstra mâcar pâinea, însă răspunsul e negativ: „Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”. 

Pe 31 decembrie 2020 a avut loc ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE, ca urmare referendumului din urmă cu câțiva ani. Cu doar o săptămână înainte, guvernul britanic și Comisia Europeană au reușit să semneze un acord economic privind viitoarea colaborare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.