VIDEO Cea mai lungă autrostradă are 2.800 km și a fost făcută de chinezi

VIDEO Cea mai lungă autrostradă are 2.800 km și a fost făcută de chinezi

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate traficului miercuri, 30 iunie, din cei 2.800 de kilometri 500 de kilometri traversând deşertul.

Autostrada Beijing - Urumqi a fost recent finalizată şi uneşte capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi. Pe 30 iunie, ultima secţiune a autostrăzii Beijing-Xinjiang, de 2.822 de kilometri, s-a deschis traficului, făcând ruta pe deplin operaţională, scrie China Daily

Drumul trece prin şase regiuni la nivel provincial: Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur. Potrivit Ministerului chinez al Transporturilor, este a doua autostradă care leagă regiunea autonomă de alte părţi ale Chinei şi reduce distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km, făcându-l cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est. al ţării. Traseul, numerotat G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi. Secţiunea de la Beijing s-a deschis traficului în 2014, în timp ce secţiunea Linbai din Xinjiang şi Mongolia Interioară a fost deschisă în 2017. Construcţia a început pe ultima secţiune din Xinjiang în 2019.
Va fi una dintre cele mai rapide dintre mai multe legături continentale rutiere şi feroviare eurasiatice existente şi îşi are terminalul estic în Tianjin şi terminalul vestic în Rotterdam, Olanda. Se preconizează că G7 va spori considerabil comunicarea şi va spori dezvoltarea socială şi economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei, jucând în acelaşi timp un rol important în Iniţiativa Centurii şi Drumurilor şi în Planul de Dezvoltare Vestică, potrivit ministerului. (adevarul.ro)

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.