VIDEO Atentat cu un camion capcană. Sunt și morți

VIDEO Atentat cu un camion capcană. Sunt și morți

Poliția și Shin Bet au mai adăugat că nivelul de alertă a fost ridicat în întreaga Gush Dan și că se efectuează percheziții în zonă. Poliția și Shin Bet (Agenția de Securitate a Israelului) au confirmat luni că explozia de duminică seara din Tel Aviv a fost un atac terorist efectuat cu ajutorul unui dispozitiv exploziv puternic.

Acesta a fost plasat întrun camion.

Poliția și Shin Bet au mai adăugat că nivelul de alertă a fost ridicat în toată zona Gush Dan și că se efectuează percheziții în zonă.

Potrivit presei israeliene de luni, teroristul provenea din Cisiordania.

Luni dimineață, Haim Bobalil, comandantul poliției din zona Ayalon din Tel Aviv, a declarat că, în urma unei evaluări, poliția a considerat că a fost vorba de o amenințare teroristă. „A fost un miracol că nu a explodat în cea mai apropiată sinagogă sau în centrul comercial. S-ar fi putut încheia cu zeci de morți”.

„Zeci de apeluri au fost primite de centrul de urgență, raportând o explozie puternică și părți ale corpului împrăștiate pe strada Lehi”, potrivit comandantului districtului central Perez Ammar în jurul orei 20.00. Acesta a mai adăugat că, atunci când forțele de poliție au ajuns la fața locului, «au observat un corp mutilat și semne ale unei explozii pe perete».

Poliția a declarat inițial că „are dificultăți în identificarea cadavrului”, dar a precizat că persoana ucisă nu era „un civil nevinovat, ci persoana care transporta dispozitivul exploziv. Este prea devreme să spunem dacă este vorba de o infracțiune sau de terorism”, a subliniat Amer.

Paramedicii de la Magen David Adom (MDA) au declarat că au găsit un corp inconștient cu multiple leziuni sistemice și, ulterior, l-au declarat mort.
Video AICI


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.