VIDEO A început tăierea celor 20.000 de copaci. Valea Oltului, închisă Recomandat

VIDEO A început tăierea celor 20.000 de copaci. Valea Oltului, închisă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au început lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 - Valea Oltului, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Pitești. 

Până la finalul lunii iulie, vor fi tăiați aproximativ 20.000 de copaci pe o lungime de opt kilometri, între Boița și Lazaret și se va lucra la o înălțime de 60-70 de metri pe versanți, în apropierea carosabilului, a explicat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, scrie Agerpres. Circulația rutieră pe Valea Oltului este închisă, pe timpul zilei, între orele 6.00 și 20.00, începând de luni, 8 iulie, până în 9 august, cu două pauze de 30 de minute pentru a se asigura tranzitul riveranilor, a precizat și directorul CNAIR, Cristian Pistol.

"În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 - 8:00 și 16:30 -17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor", a anunțat luni, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, printr-un comunicat de presă.

IPJ Sibiu a comunicat și rutele alternative pentru circulația rutieră pe DN7 Valea Oltului:

În perioada 8 iulie - 9 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri - 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București - Veștem (Sibiu) și retur:București A3 Ploiești DN1A Brașov DN 1 Veștem - intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești - Brașov și retur: Pitești DN73 - A3 Râșnov Brașov; Pentru relația București - A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur: București A1 Pitești DN7 Râmnicu Vâlcea DN67 › Târgu Jiu DN66 Simeria Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative: - București A1 Pitești DN65 - DEx12 Craiova DN6 Filiași DN66 Târgu Jiu DN66 Simeria Nod Rutier Simeria A1; - București A1 Pitești DN65 - DEx12 Craiova DN6 Drobeta Turnu Severin DN6 Lugoj A6 Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații: Făgăraș DN1 Șercaia DN73A Brașov și retur; Făgăraș DN1 Șercaia DN1S Hoghiz DN13 Brașov și retur. Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău - Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.