Veste bună: motorina va continua să se ieftinească

Veste bună: motorina va continua să se ieftinească

Preţurile petrolului au scăzut luni sub 30 de dolari pe baril, pe fondul agravării epidemiei de coronavirus, amplificând temerile că restricţiile impuse de guverne pentru a ţine sub control răbândirea îmbolnăvirilor vor provoca o recesiune globală, transmite Reuters.


Producătorii majori de petrol Arabia Saudită şi Rusia nu au reuşit să cadă de acord asupra unui plan de reducere a livrărilor, în contextul în care declinul activităţilor economice distruge cererea, şi au început un război al preţurilor.

Grupul Saudi Aramco a reiterat luni că intenţionează să mărească producţia la un nivel record, pentru a ocupa o parte mai mare din piaţă.

Preţul petrolului Brent a închis în scădere cu 11,2%, la 30,05 dolari pe baril, iar pe parcursul tranzacţiilor a coborât la 29,52 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după luna ianuarie 2016.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 9,6%, la 28,7 dolari pe baril, cel mai redus nivel din februarie 2016.

Epidemia de coronavirus, care a infectat cel puţin 174.000 de oameni şi a ucis circa 6.700, a provocat deja un declin de 50% al preţurilor petrolului, de la începutul acestui an.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.