UNTRR: Transportatorii rutieri din România pot recupera o parte din taxa de drum plătită în Germania

UNTRR: Transportatorii rutieri din România pot recupera o parte din taxa de drum plătită în Germania

Companiile de transport rutier din România care au achitat taxe de drum în Germania mai au termen până vineri, 4 decembrie 2020, pentru pentru a se înregistra în vederea rambursării unei părţi din taxele achitate în perioada 2017 - 2020, se menţionează într-un comunicat remis duminică de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Firmele se pot înregistra pe platforma www.tollreclaim.com/ro/home-ro, pusa la dispoziţie de firma de avocatura Hausfeld din Germania şi compania eClaim GmbH, în parteneriat cu Uniunea Naţionala a Transportatorilor Rutieri din România, se precizează în comunicat.

"Toate firmele care au plătit suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, iar conform datelor actuale, aceasta se ridica între 4% şi 7%. Estimările iniţiale arată că transportatorii rutieri din România pot primi înapoi până la 5.000 euro/camion pentru ultimii trei ani din taxele de drum plătite în Germania", informează UNTRR.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenţi pentru camioanele Euro 6 şi de 19,8 eurocenţi pentru camioanele Euro 5.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis ca modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislaţia europeană. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliţiei rutiere, cu toate ca acest lucru nu este permis în legislaţia europeană.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.