Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români blocaţi la graniţa austro-ungară, în cursul nopţii de marţi

Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români blocaţi la graniţa austro-ungară, în cursul nopţii de marţi

Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară, o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar, a anunţat şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, pe pagina sa de Facebook, transmit MTI şi Reuters.

Szijjarto a afirmat că a discutat prin telefon cu omologii săi din România şi Bulgaria, care i-au solicitat ca Ungaria să le permită cetăţenilor celor două state să revină acasă.

'Prioritatea noastră este sănătatea ungurilor. Acesta este scopul măsurilor de protecţie a frontierelor', a subliniat el.

Ţinând cont de toate acestea, Ungaria le va permite cetăţenilor români şi bulgari un unic tranzit prin Ungaria pe o rută prestabilită, în cursul nopţii de marţi, a precizat Peter Szijjarto.

El a mai spus că Ungaria aşteaptă de la autorităţile române şi bulgare să-şi informeze cetăţenii că graniţele Ungariei sunt închise pentru călătorii străini.

'Ne aşteptăm de la autorităţile austriece să menţină ordinea de partea austriacă a graniţei şi să le permită cetăţenilor ungari şi transportului de mărfuri să folosească punctul de trecere', a mai spus Szijjarto.

Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, permiţându-le doar propriilor cetăţeni să intre în ţară.

Între timp, canalul public M1 a transmis că cetăţeni străini au blocat punctul de trecere Hegyeshalom, de la graniţa cu Austria, pentru a convinge autorităţile ungare să deschidă frontiera. Potrivit corespondentului M1, 60-70 de persoane au coborât din vehicule în jurul prânzului şi de atunci blochează intrarea camioanelor cu mărfuri. La Hegyeshalom s-au format cozi de 20 km de maşini şi camioane, iar şoferii trebuie să aştepte trei ore pentru a intra în Ungaria, a transmis poliţia naţională, recomandându-le ungurilor care se întorc în ţară din Austria să aleagă un alt punct de trecere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.