Un tren, izbit un tren în care se aflau copii

Un tren, izbit un tren în care se aflau copii

Un tren a lovit în plin, joi, în localitatea Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, un TIR care transporta lemne. Aproximativ 70 de călători din tren, majoritatea copii, sunt evaluaţi la această oră.


UPDATE ORA 14.20 Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că accidentul s-a produs în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nuşeni, unde un TIR a fost lovit de un tren cu două vagoane.

Nu sunt anunţate victime încarcerate, iar, la prima evaluare medicală, şoferul TIR-ului nu a fost rănit.

„Sunt evaluate persoanele din tren, aproximativ 68 - 70 de persoane, majoritatea copii”, au spus reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

TIR-ul transporta lemne.

Ulterior, reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că din cele aproximativ 60 de persoane aflate în tren, 17 sunt copii şi fac parte dintr-un grup organizat.

Trei adulţi şi doi copii au suferit răni uşoare, fiind conştiente şi cooperante.

 

Compania Naţională de Căi Ferate a informat că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş este blocat din cauza accidentului întregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

Primul vagon al trenului a deraiat de ambele osii.

„La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite. În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la faţa locului intervine operativ în zona feroviară şi acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp”, anunţă reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.