Un șofer și-a mutat camionul de pe contrasens pentru a nu fi declarat vinovat de accident Recomandat

Un șofer și-a mutat camionul de pe contrasens pentru a nu fi declarat vinovat de accident

Șoferul a intrat pe contrasens cu autotrenul și a lovit în plin un auto­turism, iar doi ocupanți au fost răniți și au rămas încarcerați.

În loc să anunțe accidentul și să în­cerce să le dea primul ajutor celor răniți, șoferul de TIR, lipsit de orice urmă de umanitate, le-a cerut martorilor, care au oprit pentru a ajuta victimele, să-și mute mașinile pentru a-și putea ascunde vina. Mai exact, individul și-a mutat masto­dontul de pe contrasens pe sensul său de mers și le-a spus anchetatorilor că nu are pic de vină. Uitase însă că apa­ratul tahograf cât și resturile de la im­pact îl incriminau. Chiar și așa individul a încercat să dea vina pe polițiștii care făceau ancheta la fața locului. Două persoane aflate în autoturism au fost grav rănite iar individul a fost con­dam­nat de Judecătoria Hunedoara la o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

A continuat să mintă
A făcut apel la sentință susținând că nu a fost vinovat de producerea acci­den­tului. Referitor la mutarea auto­ca­mionului, individul a susţinut că după ce poliţiștii au sosit la faţa locului, a tras ma­şina la solicitarea poliţistului care se afla la faţa locului, care l-a acuzat că nu este normal şi mor oameni din cauză că nu vrea să tragă maşina. Ulterior și-a tot nuanțat declarațiile fără a realiza că tahograful și martorii îi demontează minciunile. ”Martorul a relatat că atunci când a revenit pe pod la autoturismul său, a constatat că în timp ce acordase primul ajutor victimelor accidentului, in­cul­patul a executat o manevră de mar­şa­rier, retrăgând camionul pe sensul său de mers, ocazie cu care martorul l-a apostrofat pe inculpat că şi-a retras auto­vehiculul de la locul faptei. A sub­li­niat martorul că în tot acest răstimp, şoferul autocamionului nu a schiţat nici cel mai mic gest să ajute victimele, nu a avut nici un fel de empatie faţă de aces­tea şi că este clar că manevra şoferului autocamionului a fost făcută de scăpa”, a susținut unul dintre participanții la trafic. Magistrații Curții de Apel n-au putut trece cu vederea șirul lung de minciuni al șoferului vinovat. ”Toate aces­te depoziții de martori demontează starea de fapt pretinsă de inculpat și conturează reaua sa credință, prin aceea că a urmărit ca prin deplasarea ca­mio­nu­lui său de pe contrasens, să plaseze răs­punderea pentru pro­du­ce­rea acci­den­tului în sarcina conducă­to­rului auto­turismului Dacia. Consecutiv, intenţia infracţională a inculpatului, de a modi­fi­ca urmele accidentului, de a denatura locul şi condiţiile în care a avut loc impactul, sunt vădite nu doar de con­duita sa pro­cesuală oscilantă și ne­sin­ceră, ci și de un număr deloc de ne­gli­jat de martori, care au certificat aceeași variantă în care s-au petrecut lucrurile. Nici în fața in­stan­ței de control judiciar inculpatul nu de­notă regret și asumare a faptei, însă prin modalitatea în care a înțeles să își susțină nevinovăția, nu a făcut altceva decât să reliefeze com­por­tamentul său. Singurul element sta­tor­nic în com­por­tamentul manifestat de inculpat este cel privitor la susți­ne­rea nevinovăției sale”, au constatat judecătorii. Prin urmare Curtea de Apel Alba i-a respins apelul și a menținut pe­deapsa dictată de instanța de fond. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.