Un şofer de camion care a călătorit în Italia s-a prezentat la spital, cerând să fie consultat

Un şofer de camion care a călătorit în Italia s-a prezentat la spital, cerând să fie consultat

Un bărbat de 43 de ani, şofer de tir din Vrancea, care a călătorit în Italia, s-a prezentat la spital şi a cerut să fie consultat. Bărbatul nu prezintă simptome de boală.


Potrivit directorului DSP Vrancea, Cătălin Graur, bărbatul de 43 de ani ar fi fost plecat timp de 2 luni în străinătate, ar fi tranzitat Italia, însă nu zone aflate în carantină din cauza coronavirusului.

Odată ajuns acasă, bărbatul a anunţat autorităţile apoi a mers direct la spital.

”Conform procedurii, persoana va fi izolată la domiciliu şi supravegheată zilnic. Dacă era din zonele cu risc, atunci trebuia carantinată intr-un centru special amenajat şi monitorizată zilnic. Pe noi ne-a anunţat Poliţia, el probabil din media a aflat de probleme din Italia, s-a autosesizat şi a dorit să se prezinte la spital. A fost consultat şi este asimptomatic”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Conform lui Graur, la nivelul judeţului Vrancea a fost identificat un spaţiu în care să fie introduce în carantină eventualele persoane care vin din zone lovite de coronavirus.

”În aceste centre vor fi internaţi doar cei asimptomatici care trebuie să fie izolaţi 14 zile, cei simptomatici vor fi trimişi la Bucureşti. Avem echipă la DSP care va face permanent la solicitări telefonice, vor verifica aceste persoane, vor face triajul epidemiologic şi se va decide în funcţie de rezultatul triajului”, a mai declarat directorul DSP Vrancea.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.