Un șofer de camion a lovit un hidrant. E fântână arteziană! Recomandat

Un șofer de camion a lovit un hidrant. E fântână arteziană!

În această dimineață, în jurul orei 9.00, cei care au trecut prin Bartolomeu (Brașov), mai exact prin zona străzii Gheorghe Doja, au avut parte de un „spectacol” al apei. La prima vedere părea că a fost instalată o arteziană, iar dat fiind faptul că temperatura exterioară era de -10 grade Celsius, în jurul jetului puternic de apă s-au format și aburi. De fapt, era vorba de un hidrant, care a fost lovit, din greșeală, de un șofer de camion în urma unei manevre.

După cum ne-au declarat reprezentanții Companiei Apa Brașov hidrantul s-a rupt după ce a fost lovit de un camion care lucra la rețeaua electrică din zonă. Echipele de intervenție ale companiei au ajuns prompt după ce au fost sesizate și au sistat furnizarea apei pentru a putea repara hidrantul. Din această cauză, cinci străzi din Bartolomeu vor sta cel puțin 4 ore fără apă la robinete.

Alina Bălătăsescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, a precizat că pierderea de apă este estimată la 100 metri cubi într-o jumătate de oră, ținând cont că hidrantul are un debit mare. „Hidrantul este unul de tip vechi, astfel că în momentul în care a fost lovit a fost rupt și a țâșnit apa. Cei de tip nou au un sistem de protecție și dacă se rup apa se oprește automat. Astfel de incidente sunt frecvente în această perioadă, atât din cauza unor rețeliști sau constructori care în timpul derulării unor lucrări, din neatenție lovesc hidranții, dar și ca urmare a producerii unor incidente rutiere. Am avut și situații când un hidrant a fost lovit pe timp de noapte de un șofer care a derapat, care apoi și-a văzut de drum, iar avaria a fost observată și anunțată abia dimineața. În cazul în care acest tip de incidente nu este anunțat la timp, și pierderile de apă sunt considerabile”, a explicat reprezentantul Companiei Apa.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.