Un șofer de CAMION a descoperit o navă din al Doilea Război Mondial

Un șofer de CAMION a descoperit o navă din al Doilea Război Mondial

Un grup de pasionați de scufundări al cărui șef este un bărbat care în viața de zi cu zi lucrează ca șofer pe un camion care transportă carne a rezolvat unul dintre marile mistere din Al Doilea Război Mondial.


USS Eagle 56 a fost o navă de patrulare americană care a fost distrusă pe 23 aprilie 1945 de un submarin german cu câteva zile înainte de terminarea conflagrației mondiale. Nava s-a rupt în două și din cei 62 de membri ai echipajului, doar 13 au fost salvați, a scris Business Insider. Marina Statelor Unite a catalogat dezastrul ca accident, atribuind scufundarea unei explozii în camera cazanelor. Din 2001, s-a vorbit despre un act deliberat de război și s-a indicat și „vinovatul”: submarinul german U-853. Epava acestei nave n-a fost niciodată găsită și, din acest motiv, misterul a persistat ani la rând. Mai precis, 73 de ani nu s-a știut ce s-a întâmplat cu nava. „Vizibilitatea e de doar zece metri. După, totul e negru”. Din 2014, un grup de prieteni fascinați de scufundări și de găsirea „relicvelor” importante ascunse pe fundul mărilor și oceanelor a pornit pe urmele acestei epave.

Și au găsit-o, în iunie 2018, reușind să dibuie locul unde epava se scufundase, nu departe de țărmul statului Maine. Jeff Goodreau, cel care a făcut marea descoperire, este șofer pe un camion care transportă carne. El, împreună cu Donald Ferrara, alături de colegii lor de echipaj Ryan King, Danny Allan, Bob Foster, Nate Garrett, Josh Cummings și Mark Bowers au făcut marea descoperire. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.