Un sindicat german cere introducerea echipamentelor sanitare în cabina camioanelor Recomandat

Un sindicat german cere introducerea echipamentelor sanitare în cabina camioanelor

În acest moment, Germania se confruntă cu lipsa a zeci de mii de șoferi profesioniști. Sindicatul BGL arată că, în fiecare an, se pensionează 30.000 de șoferi profesioniști și se angajează doar 17.000.


BGL a propus cinci măsuri pentru revitalizarea industriei de transport mărfuri și logistică. Unele extrem de îndrăznețe și surprinzătoare.


1. Controlul dumpingului social prin verificarea dacă anumite companii respectă prevederile incluse în Pachetul de Mobilitate. Introducerea plăților pe termen lung în parcări și interzicerea odihnei în cabina camionului.

2. Combaterea penuriei de șoferi în vederea asigurării aprovizionării populației și companiilor prin construcția de parcări sigure, prin reducerea birocrației în ceea ce privește obținerea permiselor de conducere și posibilitatea de modernizare a cabinelor camioanelor cu dispozitive sanitare corespunzătoare.

3. Subvenționarea companiilor de transport care vor să își înlocuiască flota cu vehicule comerciale ecologice, electrice.

4. Creșterea siguranței prin obligativitatea de a dota camioanele cu sisteme performante de cruise control pe întreg teritoriul UE, obligativitatea de a avea sisteme de asistență la frânarea de urgență și asistență la viraj.

5. Sprijin pentru digitalizarea trsnporturilor, scrie etransport.pl

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.