Un pacient mort de COVID-19, ţinut în remorca unui camion în spatele spitalului din Lugoj

Un pacient mort de COVID-19, ţinut în remorca unui camion în spatele spitalului din Lugoj

Un bărbat mort din cauza COVID-19, la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei, din Lugoj, a fost ţinut într-o remorcă neînmatriculată, în spatele spitalului, iar familia acestuia a fost obligată să achite 1.200 de lei pentru a ridica trupul neînsufleţit.

Familia bărbatului a fost anunţată că acesta a decedat din cauza bolii COVID-19 la spitalul din Lugoj, iar atunci când oamenii au mers să ridice trupul au fost şocaţi de ceea ce au găsit. Rudele bărbatului au mers la spital, însă acolo li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre cu care spitalul a încheiat un protocol, scrie Ziarul Hunedoara.

Astfel, firma a dus o remorcă de TIR neînmatriculată în spatele spitalului, iar în aceasta au fost puşi oamenii care au murit în spital din cauza COVID-19.

Familia bărbatului a mers în spatele spitalului, acolo unde a găsit remorca neînmatriculată, înconjurată de mormane de gunoaie, dar şi un reprezentant al firmei de pompe funebre care le-a cerut suma de 1.200 de lei pentru că au ţinut cadavrul în remorcă timp de 14 ore.

„În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numărul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maxim, uneori depășită. (…) Ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care să asigure temperatura și condițiile corespunzătoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinătate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 555 din 3 aprilie 2020”, se arată în comunicatul transmis de DSP Timiș.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.