Un camion românesc, scos de pe șosea și trimis la fier vechi de poliție Recomandat

Un camion românesc, scos de pe șosea și trimis la fier vechi de poliție

Poliţia din Germania raportează despre un caz neobişnuit, prin care a scos din circulaţie un camion cap tractor cu semiremorcă din România, din cauză stării deplorabile a acestuia, stare pe care poliţiştii germani au calificat-o drept bună doar de dat la fier vechi.


Camionul a fost observat de un echipaj de poliţie vineri, 8 septembrie, pe autostrada A60, îndreptându-se din Belgia în direcţia Wittlich. Camionul şi semiremorca sa păreau a fi într-o stare deplorabilă, acesta fiind şi motivul pentru care poliţiştii l-au oprit pentru verificări. Dar aceştia au descoperit că lucrurile stau mult mai prost decât şi-ar fi putut imagina.

Descoperind aceste lucruri la faţa locului, poliţiştii au remorcat camionul la un centru de inspecţii detaliate, unde au descoperit multiple defecte în componentele portante şi rulmenţi, defecţiuni majore în suspensie şi sistemul de evacuare. Inginerul de test le-a calificat drept periculoase pentru a fi admise în trafic, iar în rezultat a fost dispusă scoatere alor din circulaţie, cu confiscarea plăcuţelor de înmatriculare şi aplicarea interdicţiei de circulaţie. A fost suspendată şi valabilitatea înmatriculării capului tractor şi al remorcii, şi a fost dispusă şi încasarea unei garanţii de la şofer, pentru viitoarea amendă care fi aplicată după finalizarea anchetei.

Şoferul din România a declarat că, compania care deţine camionul, la care el e angajat, cunoştea despre starea deplorabilă a camionului, astfel că poliţia din Germania a iniţiat o anchetă şi-n privinţa companiei, la nivel comunitar. Aceasta poate să se aştepte la amenzi de câteva mii de euro şi la plata costurilor pentru inspecţia detaliată. Totodată ea îşi va primi camionul şi semiremorca doar după ce face dovada că acesta a fost reparat în Germania şi a fost adus la o stare conformă cu siguranţa rutieră.

Camionul din România trebuia să mai încarce câteva automobile din Germania şi urma să se deplaseze spre România, după cum le-a declarat poliţiştilor şoferul.

Mai multe imagini AICI


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.