Un camion „de Formula 1”, oprit de poliție. Mergea și cu 150 km/oră. Ce amendă a luat? Recomandat

Un camion „de Formula 1”, oprit de poliție. Mergea și cu 150 km/oră. Ce amendă a luat?

Un camion a fost oprit pe o autostradă din Italia după ce poliţiştii au observat că mergea cu viteză mare. Aceştia au constatat că respectivul camion era modificat după standarde comparabile cu Formula1, astfel încât era capabil să ajungă la o viteză de peste 150 km/h.

Camionul avea tobă de eşapament dublă şi motor înlocuit cu cel al unui generator electric industrial. Nici măcar cutia de viteze sau frânele nu mai erau cele originale.

iveco formula 1

Camionul Iveco Turbostar de "Formula 1" era propulsat de un motor cu 12 cilindri în formă de V și 4 turbocompresoare, astfel încât era capabil să atingă 150 de kilometri pe oră.

Conform La Repubblica, poliția rutieră din Frosinone l-a oprit la staţia de taxare de pe autostrada A1 Ferentino, după ce ofețerii au devenit suspicioşi din cauza vitezei mari pe care o avea vehiculul respectiv și a gazelor de eşapament pe care le lăsa în urmă.

După ce au oprit camionul, polițiștii au observat tobă de eşapament dublă și câteva componente mecanice diferite de standardele de fabricație.

Au ridicat cabina de pilotaj, au verificat motorul şi şi-au dat seama că se confruntau cu ceva ce nu mai văzuseră până atunci.

De aceea l-au confiscat şi l-au dus direct la producător pentru a fi examinat de către mecanicii companiei-mamă.

Uimiți, aceștia au constatat că motorul, cutia de viteze și sistemul de frânare fuseseră înlocuite.

În plus, ca să încapă motorul, șoferul lărgise șasiul vehiculului.

Pus pe bancul de testare, s-a dovedit că autocamion avea o putere de 1500 de cai putere şi putea atinge o viteză de peste 130 km/h.

Din motive de siguranță a bancului de probe, nu s-a putut atinge puterea maximă dezvoltată efectiv de motor, dar aproximativ, din calcule tehnice, se crede că ar fi putut fi mult mai mare de 150 km/h.

Poliţiştii italieni au cercetat apoi paginile de socializare ale șoferului şi au descoperit fotografii din care reiese că vehiculul încărcat complet a fost capabil să depășească o altă mașină în mișcare, care se deplasa cu 160 km/h.

În urma tuturor verificărilor tehnice, șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.300 euro, i-a fost confiscat certificatul de înmatriculare, i-a fost suspendat şi permisul de conducere pe 3 luni și a primit 23 de puncte de penalizare.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.